REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum să-ți ferești copilul de intoxicarea accidentală cu diverse substanțe

Cum să-ți ferești copilul de intoxicarea accidentală cu diverse substanțe

Replica API 10 august 2020 | 00:00 822

Copiii mici se confruntă cu un risc ridicat de intoxicații accidentale, prin urmare, părinții și cei care ii îngrijesc trebuie să-și ia precauții, a declarat un toxicolog pediatru.

Copiii sub 6 ani reprezintă aproape jumătate din cele peste 2 milioane de intoxicațîi raportate anual în centrele de intoxicație din Statele Unite, potrivit American Association of Poison Control Centers. În plus, 8 din 10 apeluri la centrele de control a intoxicațiilor se fac de la domiciliu, a precizat Cyrus Rangan, medic la Spitalul Pediatric din Los Angeles.

Principalele surse de intoxicații sunt medicamentele și produsele chimice de uz casnic. Spre exemplu, peste 60.000 de copii din Statele Unite ajung anual la unitățile de primiri urgențe după ce au înghițit medicamente lăsate la îndemână. Dacă au timp suficient, copiii pot să desfacă și sticlele cu dop inviolabil. Părinții trebuie să-și țînă medicamentele în locuri aflate la înălțime și încuiate, astfel încât „să nu fie la vedere sau la îndemână” a spus Rangan, care este și director adjunct al California Poison Control System.

De asemenea, nu mutați pastilele în alte recipiente, precum cutiile compartimentate cu etichete cu zilele săptămânii, a precizat Rangan. Acest lucru face dificilă identificarea pastilelor și acordarea unui tratament, dacă copiii le înghit în mod accidental, a explicat acesta. În plus, nu catalogați niciodată medicamentele că fiind bomboane. „Medicamentele sunt medicamente, bomboanele sunt bomboane” a spus Rangan. „Asigurați-va că nu le amestecați nici în locuințele dvs., nici în mintea dvs.”

În ultimii ani, au apărut câteva produse potențial periculoase, precum capsulele de detergent pentru mașină de spălat rufe/vase, țigările electronice și cartușurile acestora și băuturile energizante. Aceste produse conțin substanțe chimice foarte concentrate, detergent, nicotină, cafeină și de cele mai multe ori sunt parfumate sau cu un miros plăcut, a subliniat acesta. „Am văzut copii foarte, foarte mici care au înghit astfel de substanțe și care au ajuns la unitatea de primiri urgențe, a căror stare de sănătate s-a înrăutățit și care au ajuns conectați la aparatele respiratorii” a mai adăugat Rangan, scrie doc.ro.

Este important să aveți grijă cum depozitați produsele chimice. „Este posibil să aveți o sticlă care conține un lichid maroniu” a mai spus Rangan. „Dacă este în frigider, probabil este suc de mere. Dar dacă este în garaj, este posibil să fie un produs de curățare. Pentru că arată la fel, iar uneori și sticlele sunt foarte asemănătoare, e posibil că un copil mic să nu facă diferența.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108