REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum să-ți menții tenul strălucitor toamna

Cum să-ți menții tenul strălucitor toamna

Replica API 6 octombrie 2020 | 00:00 973

În ciuda faptului că zilele în care soarele îți mângâie față sunt din ce în ce mai rare, îți poți menține tenul strălucitor și pe timp de toamna. Trebuie, însă, să îi acorzi o atenție sporită și să modifici rutină zilnică de înfrumusețare, astfel încât să o adaptezi nevoilor specifice sezonului rece, scrie doc.ro.

Hidratarea

Este important să știi că dacă te rezumi doar la cele 8 pahare de apă consumate zilnic, nu este suficient pentru o hidratare optimă. Este imperios necesar, chiar și pentru un ten gras, să se aplice o crema de față în conformitate cu tipul de ten. Mai cu seama pentru acest sezon, textura cremei aplicate trebuie să fie nutritivă pentru a reface echilibrul necesar în urmă aerului uscat din casă, care apare că o consecință a căldurii emanate de calorifere. Nu uitați să umeziți aerul cu ajutorul unui umidificator.

Rutină zilnică

Prea puține dintre noi avem timp să parcurgem zilnic toate etapele ce durează aproximativ 10 minute. Însă dacă va rezumați la o demachiere, o exfoliere light (ce poate fi aplicată zilnic), o hidratare (față și ochi) și o protecție solară este suficient. Mai ales dacă toate produsele alese pentru rutină personală sunt cele potrivite tipului de ten.

Este recomandat că, pe timp de toamna, să alegem un demachiant cremos, care este mai blând cu tenul decât cel sub formă de gel sau spumă. Acesta e în mod deosebit potrivit femeilor cu tenul sensibil.

Protecție solară

Vestea proastă este că nu este suficient să abordați o manieră holistică pentru sănătatea tenului prin rutină zilnică de îngrijire a tenului, consum optim de lichide, mâncare sănătoasă, practicarea sportului. Totul se anulează dacă va expuneți la soare mai mult de 15 minute.

Dublarea fondului de ten

Nu mă refer la acoperirea inutilă a tenului cu straturi de fond de ten, ci la alternarea în funcție de sezon a două nuanțe diferite de fond de ten. Trebuie luat în calcul că ambele să aibă același ton (pigment) al tenului. Tonul se intensifica, dar nu se modifică niciodată; doar provizoriu se înroșește pielea când se arde de la soare sau dacă se instalează cuperoza și rozaceea, însă pe suprafețe restrânse.

Și cum fondul de ten trebuie identificat că nuanță sub mandibulă, acolo nu prea se instalează aceste afecțiuni ale tenului. În concluzie: nuanță de fond de ten mai deschisă o folosiți pentru sezonul rece, iar cea închisă, evident, pentru sezonul cald. Pentru sezoanele intermediare (primăvară, toamna), combinați cele două nuanțe de fond de ten.

Un refresh peste zi

Dacă simțiți că tenul începe să va strângă, este semn că se usucă și că are nevoie de o intervenție de hidratare. Însă dacă sunteți machiate, este destul de greu să faceți acest lucru dacă ați aplicat primar, fond de ten, corector, pudra, blush. Mai nou, se găsește crema sub formă de spray special conceput pentru această nevoie a tenului, când solicită o porție în plus de hidratare. Se poate aplică peste machiaj și nu afectează aspectul lui. Evitați să folosiți apă termală pulverizată peste față pentru că, paradoxal, usucă. Această poate fi strecurată în ritualul de înfrumusețare numai dacă este urmată de un strat de crema.

Menține strălucirea verii pe chip

Chiar dacă bronzul natural a dispărut, poți menține strălucirea zilelor de vara pe chip cu ajutorul unei creme de față autobronzate ori a unei pudre cu efect bronzant, aplicată în zona pomeților.

Alege o crema de față cu efect autobronzant treptat și vei avea tenul luminos și în zilele reci de toamna și de iarnă. Avantajul folosirii unei asemenea creme constă în faptul că nu vei mai simți nevoia să aplici fond de ten ori pudra, ci te poți limita la un BB Creăm.

Încearcă să introduci uleiurile și serumurile în rutină de beauty

Uleiurile și serumurile uleioase pentru ten sunt hidratante și foarte nutritive, iar în sezonul rece pot fi extrem de benefice pentru ten, mai ales dacă pielea este agresată de vântul puternic ori de temperaturile joase. Aplică un asemenea ulei seară, înainte de culcare, folosind mișcări de masaj circulare și îndepărtează-l dimineață, cu loțiune micelară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218