REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cum se curăță perdelele și draperiile

Cum se curăță perdelele și draperiile

Replica API 16 aprilie 2021 | 00:00 2698

Draperiile și perdelele prăfuite și murdare nu sunt doar inestetice, ci pot fi o problemă de sănătate pentru persoanele cu alergii. Curățarea profesională este cea mai sigură cale pentru unele perdele și draperii, cum ar fi cele din lână, piese plisate sau puternic structurate. În multe situații și în funcție de instrucțiunile țesăturii și etichetelor, puteți spăla draperiile sau perdelele cu mâna, la mașină sau pur și simplu le periați și aspirați pentru a îndepărta cea mai mare parte a prafului și murdăriei, ca și în cazul draperiilor de catifea.

Asigurați-vă că îndepărtați toate știfturile, umerașele și alte articole de feronerie de pe draperii sau perdele înainte de spălare, deoarece materialul și mașina de spălat se pot deteriora.

Cât de des se curăță perdelele și draperiile

Daca tot vorbim de perdele si draperii, acestea pot fi îndepărtate și curățate în profunzime fie manual, cu mașina, fie duse la un agent de curățare profesionist în mod optim o dată la trei până la șase luni, dar în mod realist o dată pe an. Pentru îngrijirea săptămânală, puteți folosi accesoriul de tapițerie de pe aspirator pentru a aspira draperiile. Aspirarea draperiilor în fiecare săptămână va ajuta și la reducerea alergiilor. Dacă aveți un animal de companie, utilizați o perie de scame sau partea lipicioasă a benzii adezive pentru a ridica părul încăpățânat de pe țesătură, în timp ce aspirați. Dacă lăsați straturi de păr de animale de companie pe draperii, uleiurile din haina animalului dvs. de companie pot decolora țesătura în timp.

O modalitate ușoară de a aspira draperiile și perdelele este să le scoateți de la ferestre și să le așezați pe pat. Utilizați accesoriul de perie atunci când aspirați. Sau puneți o bucată de ciorap de nylon la capătul duzei de mână atunci când aspirați draperiile, astfel încât țesătura să nu fie aspirată.

Testați pentru rezistența la culoare înainte de curățarea draperiilor sau perdelelor

Chiar dacă draperiile și perdelele dvs. par a se putea spăla la mașină sau de mână, testați materialul pentru a vă asigura că este rezistent la culoare. Alegeți un colț ascuns și testați țesătura într-un castron mic cu apă caldă și detergent pentru a vedea dacă culoarea începe să iasă. În caz contrar, sau dacă apar alte modificări vizibile, duceți-l la un agent de curățare profesionist.

De ce veți avea nevoie

● Mașină de spălat

● Chiuvetă mare sau lighean

● Fier de călcat

● Detergent de vase ușor pentru spălarea de mână

● Detergent de rufe ușor pentru spălarea la mașină

Cum se curăță draperiile sau perdelele de bumbac

Draperiile realizate cu bumbac pot fi de obicei spălate manual sau cu mașina, cu condiția să nu fie căptușite.

Curățați petele

Draperiile și perdelele din bumbac tind să arate petele mai mult decât alte țesături. Petele tind să apară pe perdele de la degete care ating materialul. Înainte de spălare, inspectați materialul și curățați petele la fața locului înainte de a vă spăla draperia sau perdelele.

Spălați numai pe delicat

Alegeți apa rece și ciclul delicat. Folosiți detergent ușor pentru rufe. Oferiți-le draperiilor sau perdelelor suficient spațiu în mașina de spălat, astfel încât să nu fie zdrobite, mai ales cât timp se învârt sau se agită. Veți dori, de asemenea, să le călcați în timp ce acestea sunt încă ușor umede pentru a evita cutele în aceste țesături naturale.

Uscați la temperatură mică

Așezați perdelele într-un uscător și alegeți căldură scăzută. Când draperiile sau perdelele sunt uscate la aproximativ 95%, scoateți-le din uscător. Îndepărtându-le înainte de a fi complet uscate, veți evita apariția cutelor.

Călcați-le când sunt încă umede

Călcați cu grijă perdelele și draperiile din bumbac ușor umede, dacă este necesar. Călcați țesătura întotdeauna pe setarea de bumbac. Călcați pe dosul țesăturii, pentru a preveni arderea. Atârnați perdelele pentru a se usca complet și pentru a elimina orice cute.

Cum se curăță draperiile sau perdelele sintetice

Solvenții de curățare uscată pot degrada țesăturile sintetice, cum ar fi nailonul și poliesterul, astfel încât acestea trebuie să fie spălate manual sau cu mașina sau curățate de un serviciu profesionist. Perdelele opace din material sintetic și căptușite sunt concepute pentru a fi ușor de întreținut și eticheta va spune de obicei că pot fi spălate la mașină.

Culori separate

Separați perdelele deschise și de culoare închisă și spălați-le separat.

Se spală în apă rece

Alegeți apă rece, un ciclu delicat și detergent de rufe ușor. Nu folosiți înălbitor cu clor pe perdele și perdele sintetice.

Uscător

Uscați draperiile și perdelele în uscător, la căldură mică sau medie. Agățați-le imediat ce sunt uscate, pentru a preveni cutele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920