REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cum se prezintă migraţia aleşilor locali, la Constanţa

Cum se prezintă migraţia aleşilor locali, la Constanţa

Replica API 30 septembrie 2014 | 00:36 159

Aproape linişte şi pace pentru „majorităţile” din judeţ

Aproape linişte şi pace pentru „majorităţile” din judeţ

Primarii, preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni se află în plină perioadă în care îşi pot exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia. Deja vestita OUG 55 a Guvernului Ponta produce jale în ţară, unde PNL şi PDL pierd primari şi consilieri aproape zilnic, însă, la Constanţa, situaţia este calmă. Un oarecare deranj invocă primarul de la Hârşova, Tudor Nădrag, care are ceva de împărţit tocmai cu aliaţii” de la PC.

„Deocamdată, nimic concret. O să fim anunţaţi. Aşa cum prevede ordonanţa, anunţurile se fac la zece zile după expirarea termenului. Nu trebuie să fiu eu anunţat. La zece zile după cele 45, secretarul informează consiliul local cu privire la solicitări. Nici nu m-am frământat, aveam majoritatea simplă în CL. Cine e de trecut, trece şi-aşa. Nu se pune majoritatea în pericol, dimpotrivă, aici creşte. Pentru că sunt şi consilieri responsabili, care văd că sunt proiecte în interesul cetăţenilor, comunităţii, spre deosebire de alţii, unii chiar aliaţi cu noi, la PC de exemplu, care votează împotrivă. Le-am spus: “băi, fraţilor, pentru ce mai veniţi? Dacă voi chiar votaţi numai împotrivă, pentru voi, tot ce facem noi aici, înseamnă că noi facem numai rău?” Mai apare câte ceva în oraşul ăsta, să încercăm să-i schimbăm faţa. Aliaţii noştri de la PC, doi consilieri locali, votează numai împotrivă. Mă mir pentru ce mai vin la şedinţele consiliului, înseamnă că tot ce se face aici, noi muncim degeaba, vrem răul oraşului şi ei vor binele şi votează numai contra. Ce fel de bine vor ei? Nu vor asfalt, nu vor utilităţi la blocuri, nimic nu vor ei. Nici fonduri europene. Nimic”, a declarat Nădrag, pentru „Replica”. La Techirghiol, un consilier şi-a găsit deja o nouă vocaţie, a „independeţei”, după cum a confirmat primarul localităţii, Adrian Stan, pentru „Replica”. “Unul singur, de la PDL, a devenit independent. Deci, nu s-a mutat”, a declarat Stan. Lucrurile sunt şi mai calme la Cernavodă, unde primarul Gheorghe Hânsă, deşi nu are majoritate, nu are nici „migratori” şi nici vreun motiv de îngrijorare. „Nu am cunoştinţă de nici unul. Nimeni nu a făcut un astfel de demers. S-ar putea să fie în mintea vreunuia... Nu am avut niciodată majoritate, dar lucrurile au mers firesc, pentru că, asta e, nu avem ceva de împărţit”, a precizat Hânsă. La Mangalia, primarul Cristian Radu e mai încrezător în Consiliul Local. „Nu au avut loc schimbări, nu a migrat nici un consilier local. Aflam. Dacă era ceva, sunt convins că aflam”, a declarat Radu, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102