REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum se trece peste o hotărâre judecătorească? De la primarul din Băneasa zicere: „Ion Marin are mușchi”

Cum se trece peste o hotărâre judecătorească? De la primarul din Băneasa zicere: „Ion Marin are mușchi”

Replica API 27 februarie 2015 | 23:04 221

„Pumnii mei minte nu are”, pare a zice primarul liberal de la Băneasa, Ion Marin, care nu a ezitat să-și etaleze capacitățile `telectuale prin care face ceea ce vrea în consiliul local.

Consilierii din Băneasa au avut de votat, joi, un proiect de hotărâre prin care se solicita excluderea consilierului Eleonor Blăgan. „Ghimpe” mai vechi pentru Ion Marin, Blăgan s-a prezentat la ședință cu avocatul, care s-a străduit din răsputeri să îi explice în limba română primarului că nu ai cum să excluzi un consilier în baza unei hotărâri care nu există. Mai exact, Ion Marin s-a bazat pe hotărârea de excludere, din iulie 2014, a lui Blăgan din UNPR, hotărâre tratată de instanțele judecătorești drept inexistentă! Asta nu l-a deranjat deloc pe Ion Marin, care a reușit să-l excludă din consiliu pe mai vechiul său rival. Demersul era necesar pentru adoptarea proiectului de buget al orașului Băneasa.

„S-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple pentru domnul primar: pentru a-și asigura majoritatea necesară votării bugetului fraudulos conceput, au recurs la o foarte veche adresă de acum jumătate de an din partea UNPR, prin care am fost exclus din partid. În speță, am avut un litigiu cu UNPR pe un dosar depus la contencios administrativ, dosarul 5974/2014, în care s-a respins cererea pe motivul lipsei de obiect. Adică, instanța a hotărât că am solicitat anularea unui act care nu a existat. Prin urmare, deși avem o hotărâre judecătorească, nu am fost exclus din UNPR și am trecut cu acte în regulă la PSD, în ședința de azi s-a recurs la metoda eliminării unui consilier local PSD și a înlocuirii acestuia cu un consilier local UNPR, ceea ce nu s-a mai întâmplat în istorie”, ne-a spus Blăgan, care a precizat că va arunca cu plângeri penale în toate direcțiile.

„Bineînțeles că voi contesta decizia CL, atât în contencios administrativ, voi aduce la cunoștința Prefecturii măsurile ilegale care s-au luat la Băneasa și, mai mult de atât, voi formula plângere penală împotriva colegilor consilieri, pentru abuz în serviciu și plângere penală secretarului orașului Băneasa, care alimentează de ani de zile această nebunie locală”, a concluzionat Blăgan, pentru Replica.

În apărarea sa și în dispută cu consilierul Paul Coliș, care îi spunea lui Ion Marin în ședință că nu se poate trece peste o hotărâre judecătorească, primarul s-a dat în stambă: „Da, anulează Ion Marin, că Ion Marin are mușchi!”, a spus primarul Ion Marin.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614