REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum şi-a construit Geambazu fabrica de pâine de pe strada Industrială: un afacerist susţine că terenul este luat ilegal

Cum şi-a construit Geambazu fabrica de pâine de pe strada Industrială: un afacerist susţine că terenul este luat ilegal

Replica API 17 aprilie 2015 | 22:39 1050

“M-a dat afară de pe terenul meu”

“M-a dat afară de pe terenul meu”

În urma descinderilor ce au avut loc miercuri, 15 aprilie anul curent, între care una la o fabrică de pâine de pe strada Industrială nr. 9, ce aparţine societăţii Megasimitis SRL, administrată de Nicolae Florin Geambazu, de 39 de ani, iată că şi alte lucruri ies la iveală. Este vorba despre terenul de 11.000 de metri pătraţi, care ar fi fost luat în mod abuziv, după cum susţine un alt afacerist, respectiv Adrian Grigoriu, admistratorul Total Electric Light SRL.

Nicolae Florin Geambazu

Problemele ar fi început cu mai mulţi ani în urmă. Afaceristul Adrian Grigoriu, prin una dintre firmele pe care le administrează, a cumpărat amplasamentul respectiv. În acelaşi timp, o firmă americană, Agrimed LLC, din California, închiriase un spaţiu de 11.000 de metri din respectivul teren în suprafaţă totală de 70.000 de metri pătraţi. “Agrimed LLC era înregistrată pe cartea funciară ca şi chiriaş, însă s-a făcut o carte funciară separată, pe suprafaţa respectivă de 11.000 de metri, unde proprietar era Tapimob şi chiriaş era Agrimed. Agrimed fiind o firmă americană, nu putea fi proprietară de teren, motiv pentru care terenul nu a fost niciodată vândut. Acesta s-a aflat de atunci şi până în prezent, în cadastru, în cadrul suprafeţei de 70.000 de metri pătraţi pe care îl avea Tapimob şi care acum se află în cadrul firmei Electric Light, care este tot firma mea. În 2003 exista această carte funciară, dacă îmi aduc aminte bine, cu numărul 1522. La un moment dat se face o rectificare de carte funciară, o acţiune complet ilegală, de către un judecător, în care i se schimbă statutul lui Agrimed, din chiriaş în proprietar. Pur şi simplu”, a declarat, pentru “Replica”, Adrian Grigoriu. Astfel, potrivit acestuia, s-a deschis o nouă carte funciară, cu numărul 1523, und proprietar apare Agrimed LLC, pe un teren de 11.000 de metri pătraţi, cu acelaşi număr cadastral. Ulterior, terenul a fost vândut de la firma Agrimed către Deniro Logistic SRL şi apoi la Megasimitis, administrată de Nicolae Florin Geambazu şi tatăl său, Mihail Geambazu. “Am dat în judecată Megasimitis şi instanţa ne-a cerut ceva aberant şi anume să cităm în instanţă şi pe Agrimed, ceea ce am făcut. Însă, mi-a venit răspuns din California că firma nu poate fi găsită la adresa respectivă. Am dus răspunsul la instanţă, dar ne-au spus încă o dată că trebuie să-i găsim. Am făcut toate demersurile posibile şi nu am reuşit să dau de firmă, motiv pentru care mi-a perimat dosarul. Practic, eu cerusem să fie rectificată cartea funciară”, a mai relatat Adrian Grigoriu.

Afaceristul Grigoriu împins de Geambazu: “M-a dat afară de pe terenul meu”

A trecut o bună perioadă de timp, lucrurile rămânând în aer, iar pe terenul respectiv nu se întâmpla nimic. Acum vreo 3 ani de zile, după cum susţine administratorul Total Electric Light SRL, a început activitatea pe terenul de 11.000 de metri pătraţi, fiind turnată o fundaţie. “Am mers să vad ce se întâmplă. Am întrebat, civilizat, ce se întâmplă pe terenul meu. A apărut Nicolae Florin Geambazu, care mi-a spus, cu o atutitudine strigătoare la cer, că e terenul lui pe care l-a câştigat la licitaţie. Ce licitaţie, nu ştiu. M-a împins, având în spate vreo 5 indivizi care păreau violenţi. Am rămas siderat şi am început cercetările. Am văzut că e vorba de Megasimitis, am făcut o notificare. Am descoperit că se construia o fabrică de pâine, cu fonduri europene, pe terenul meu. Am crezut că fac mişto de mine”, ne-a declarat Adrian Grigoriu. Acestuia i se pare în neregulă şi avizul de construcţie, mai ales că este vorba despre o fabrică de pâine şi accesul este făcut prin curtea unei alte societăţi, iar utilităţile sunt trase neconform. “Fără să existe un acord al nostru s-au dus până la transformator, au tras curent. Au tras canalizare… E o nebunie ce e acolo. Am dat, din nou, în judecată Megasimitis şi am cerut şi ordonanţă prezidenţială pentru oprirea lucrărilor. Aceasta a fost respinsă sub nişte pretexte subţirele. Mă rog, ceea ce urma era o expertiză topografică şi judiciară în care să se constate unde e terenul societăţii Megasimitis, dacă e în interiorul terenului meu sau nu. Planul cadastral original al terenului Tapimob era de 130.000 de metri pătraţi şi au urmat vânzări succesive care au fost în perioada 1997 – 1998, astfel încât, în anul 2.000, rămăseseră 70.000 de metri, pe care i-am moştenit noi ca succesori ai respectivei firme. Acolo se află şi terenul Megasimitis”, a mai explicat afaceristul care se consideră păgubit. Însă, potrivit reclamantului, administratorul Megasimitis a prezentat instanţei un alt tabel cadastral, în care sunt omise două vânzări, prezentând vânzarea către Agrimed ca fiind reală. Instanţa a tot cerut documente dar, nici până în momentul de faţă, nu s-a făcut expertiza necesară. Ulterior, societatea Megasimitis a intrat în faliment şi judecata a fost suspendată. Dosarele pot fi regăsite pe Tribunalul Constanţa, sub numerele: 3860/212/2013 şi 4056/212/2013. Totodată, menţionăm că Nicolae Florin Geambazu a fost încătuşat în urma unor percheziţii derulate la data de 15 aprilie anul curent, fiind acuzat de infracţiuni economice, prin intermediul unor firme fantomă, de peste 5 milioane de euro, prin fonduri europene.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218