REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum stăm la capitolul evaziune fiscală! – Bilanţ pe 8 luni la Constanţa

Cum stăm la capitolul evaziune fiscală! – Bilanţ pe 8 luni la Constanţa

Replica API 23 septembrie 2016 | 00:47 255

Administrația Județeană a Finanțelor Publice din Constanța a prezentat ieri, 21 septembrie, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, raportul privind rezultatele obținute în activitatea de combatere a evaziunii fiscale și măsurile de eficientizare a activității. Activitățile destinate dezbaterii evaziunii fiscale desfășurate la nivelul AJFP Constanța se desfășoară prin structura de activitate de inspecție fiscală.

Statistica pe primele 8 luni ale anului!

Silviu Coșa, directorul adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice din Constanța, a declarat în cadrul ședinței de ieri că, în primele 8 luni ale anului, reprezentanții structurilor au efectuat 821 de controale la persoane juridice și 388 de verificări la persoane fizice, fiind atât inspecții fiscale (481 la persoane juridice, 241 la persoane fizice) cât și controale inopinate, încrucișate, constatări la fața locului. 40% dintre inspecțiile derulate la persoane juridice au avut ca obiectiv funcționarea deconturilor negative cu opțiune de rambursare a taxei pe valoare adăugată (rambursare a TVA) , iar celelalte acțiuni fiind urmarea unor solicitări din partea organelor statului, precum și ca urmare a unor analize de risc efectuate de către structura în cauză. Ca urmare a tuturor acțiunilor, Silviu Coșa a precizat că s-au constatat obligații suplimentare în sarcina agenților economici de 406.148 de lei, 394.361 de lei la persoane juridice și la persoane fizice. Pentru acestea, au fost înaintate organelor de urmărire penală un număr de 107 sesizări penale , dintre care 106 juridice. De asemenea, potrivit directorului adjunct al AJFP Constanța, unde există posibilitatea de înstrăinare a patrimoniului agenților economici, au fost instituite 38 de măsuri asiguratorii, însumând 63.804 lei, urmate de cele care presupun sechestrul asupra bunurilor mobile și imobile, oprirea asupra veniturilor precum și oprirea asupra veniturilor din conturile bancare. În cadrul ședinței, Vasile Copșa a declarat faptul că există decizii definitive de sechestru, majoritatea dintre ele fiind la persoane fizice. Acestea sunt gestionate, în momentul de față, de un compartiment de specialitate din cadrul Directiei Regionale de la Galați. În ceea ce privește metoda de licitare, aceasta se desfășoară consecutiv, dacă este cazul, cea de-a doua având automat o reducere a prețului de la 15% până la 25 %. În cazurile bunurilor care nu sunt valorificate nici după cea de-a treia licitație, se desfășoară o a patra licitație în care bunul în cauză poate avea o valoare mai mare decât cea pe care a avut-o la prima licitație.

Situația actuală, la nivel județean!

Comparativ cu perioada de anul trecut, numărul amenzilor dar și a sechestrelor este mai mare, însă acesta nu este un indicator relevant. Ceea ce contează, spune Coșa, este valoarea în bani sechestrelor. La nivelul județului, în momentul de față, contribuția la stat este de aproximativ 52% din totalul încasărilor, pe regiune. În prezent, se află în derulare 392 de bunuri și 14 licitații, iar la nivelul județean există un număr de 15.000 de dosare de executare silită.

Fiind necesar având în vedere creșterea numărului de cazuri, AJFP Constanța a suplimentat numărul angajaților. Numai într-o lună și jumătate, în cadrul structurii de colectare a veniturilor, au fost angajate 14 persoane, numărul total crescând astfel la 190 de angajați, a mai arătat Coşa.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218