REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum stimulezi lactația - 7 soluții la îndemână

Cum stimulezi lactația - 7 soluții la îndemână

Replica API 16 octombrie 2020 | 00:00 1187

O modalitate eficientă de a stimula lactația este să te folosești de tehnica power pump. Așadar, după fiecare sesiune de alăptat, timp de câteva zile, vei pompa lapte cu ajutorul dispozitivului tău, timp de aproximativ 10-20 minute. În acest fel, sânul este complet golit de lapte, ceea ce va trimite un semnal către corp să producă mai multe lapte. Dacă te folosești în mod exclusiv de pompă, încearcă să faci acest lucru mai des și pe perioade mai lungi de timp (de la 20 minute în sus), pentru câteva zile.

Consumă alimente sau suplimente cu efect galactogog

O alternativă eficientă de a stimula lactația sunt suplimentele alimentare cu efect galactogog. Optează pentru suplimente de calitate, care conțin ingrediente precum asparagus racemosus, withania somnifera sau allium sativum. De asemenea, poți încerca rețete de prăjituri și mâncăruri cu ingrediente care stimulează lactația, cum ar fi germenii de grâu, semințele de in și cerealele integrale, în special ovăzul integral.

Masează-ți sânii în timp ce alăptezi sau pompezi lapte

Poți solicita sfatul unui specialist în lactație, chiar din spital, după ce ai născut, cu privire la tehnicile de masaj pe care le poți aplica pentru a stimula producția de lapte matern. Tehnicile de masaj sunt, de regulă, foarte simple, nedureroase, și se recomandă efectuarea lor în timp ce alăptezi sau pompezi lapte.

Ai grijă la alimentație (hrănește-te și hidratează-te suficient)

A avea grijă de un nou-născut este extrem de solicitant, știm cu toate acest lucru. Cu toate acestea, pentru a-i oferi micuțului ce-i mai bun, este important să ai și tu grijă la ceea ce consumi. Dacă ești deshidratată sau nu te alimentezi cum trebuie, se va reflecta imediat în cantitatea de lapte matern pe care îl produci. Așadar, ai grijă de tine la fel cum ai grijă de bebeluș, pentru că ceea ce consumei se transferă către el. Ține mereu lângă tine o sticlă de apă, din care să bei frecvent, și ia câte o gustare bogată în nutrienți și vitamine de fiecare dată când ai timp, de exemplu, când micuțul doarme.

Odihnește-te

Este dificil să ai parte de o noapte bună de somn atunci când ai copil mic. Cu toate acestea, somnul este foarte important în producția suficientă de lapte. Ai grijă să te odihnești atunci când bebelușul doarme, chiar dacă simți că în asemenea momente ai timp să te ocupi de treaba din casă sau de alte lucruri pe care nu le poți face când este treaz. Odihna este esențială pentru producția de lapte, iar laptele matern este esențial pentru sănătatea celui mic, și asta e cel mai important.

Folosește-te de ambii sâni atunci când alăptezi

Chiar dacă bebelușul preferă, de obicei, un anumit sân la alăptat, încearcă să îi oferi ambii sâni atunci când alăptezi. În acest fel se poate stimula mai bine lactația. Dacă cel mic este foarte somnoros, atunci este o ocazie bună să îi oferi celălalt sân, fără ca acesta să riposteze prea mult.

Dacă problemele persistă, este recomandat să consulți sfatul medicului ginecolog. Acesta îți poate recomanda un consilier în lactație, care îți va oferi sfaturi personalizate pentru stimularea laptelui. Este posibil să fie nevoie de analize și investigații, sau, pur și simplu, să schimbi poziția de alăptare, care îl poate și supăra pe cel mic, dacă este incorectă și poate fi corelată, în mod indirect, cu cantitatea de lapte pe care o produci.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218