REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum sunt înşelaţi oamenii din Cernavodă: mai mulţi indivizi le promiteau locuri de muncă şi apoi fugeau cu banii

Cum sunt înşelaţi oamenii din Cernavodă: mai mulţi indivizi le promiteau locuri de muncă şi apoi fugeau cu banii

Replica API 19 septembrie 2014 | 00:58 546

Vânzători de vise

Vânzători de vise

Ce nu face un om pentru un loc de muncă mai bun? Este dispus să dea şi bani numai că, iată cum poate rămâne şi fără bani şi fără serviciu. Un caz mai vechi, instrumentat de poliţiştii din Cernavodă şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, şi-a extins rădăcinile, mai mulţi oameni ajungând să fie înşelaţi. Însă, în urma anchetei, pe 16 septembrie anul curent, un alt individ a fost trimis în judecată. Vorbim despre doi şarlatani, Şerban Bogdan şi Vasilescu Fabian, care cereau bani pentru a le intermedia unor persoane plasarea de muncă în străinătate. Odată ce intrau în posesia banilor, dispăreau din „peisaj”. În plus, munca oamenilor legii a fost una laborioasă, întrucât cei doi se foloseau de nume false.

Totul a pornit la data de 29.08.2011, când o persoană a sesizat Poliţia oraşului Cernavodă cu privire la faptul că a fost înşelată de către o persoană care s-a recomandat Anghel Adrian, căruia i-a remis diverse sume de bani pentru a-i intermedia un loc de muncă în străinătate. Oamenii legii au demarat ancheta, cercetările iniţiale fiind îndreptate asupra a doi indivizi, Şerban Bogdan şi Vasilescu Fabian. „Prin rechizitoriul din 23 septembrie 2013, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Şerban Bogdan şi trimiterea în judecată a acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prev. de art. 215 alin. 1, 2, 3 cu aplic. art. 41 alin. 2 N.C.pen. (f.8-12)”, au specificat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

În urma administrării probatoriului a rezultat că în perioada mai – august 2011, singur sau împreună cu Vasilescu Fabian, prin folosirea de nume mincinoase, respectiv Dinu Constantin, Anghel Adrian şi Ioniţă Gabriel, precum şi de calităţi mincinoase, respectiv reprezentant al unor firme de plasare a forţei de muncă în străinătate, inculpatul Şerban Bogdan a solicitat şi a primit în conturile personale, precum şi prin Western Union, suma de aproximativ 10.000 lei, de la părţile vătămate C.I., A.S, P.S., A.G.M., P.V., L.S., S.G.M., C.M., precum şi de la martorii A.V.C., C.B. şi L.R.C., sub forma unor presupuse comisioane sau taxe pentru intermedierea unor locuri de muncă în străinătate, în condiţiile în care învinuitul nu avea capacitatea de a plasa forţă de muncă, fapte ce au avut ca unic scop obţinerea de sume de bani prin fraudă. „Prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus disjungerea cauzei şi efectuarea de cercetări faţă de învinuitul Vasilescu Fabian pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prev. de art. 215 alin. 1, 2, 3 cu aplic. art. 41 alin. 2 N.C.pen. Prin sentinţa penală nr. 1481/17.04.2014, Judecătoria Medgidia l-a condamnat pe inculpatul Şerban Bogdan la o pedeapsă de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, nedefinitivă”, au mai spus procurorii. În privinţa celui de-al doilea inculpat, în urma administrării probelor a rezultat că în intervalul 13 august 2010 - 17 august 2011, Vasilescu Fabian, prin folosirea de calităţi mincinoase, acelea de reprezentant al unor societăţi care se ocupă cu recrutarea şi plasarea forţei de muncă în străinătate, singur sau în cârdăşie cu inculpatul Şerban Bogdan, a indus în eroare mai multe persoane de la care a pretins şi obţinut în conturile personale, precum şi prin Western Union, un folos patrimonial injust în sumă de 2.652 lei şi echivalentul a 50 de euro, reprezentând presupuse comisioane pentru intermedierea respectivelor locuri de muncă, în condiţiile în care inculpatul nu a avut niciodată voinţa ori capacitatea de a plasa forţă de muncă. Astfel, el a fost trimis în judecată pentru îşelăciune, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Medgidia, pe 16 septembrie anul curent. Menţionăm că inculpaţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la o condamnare definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367