REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cum te ajută ghimbirul în sezonul rece

Cum te ajută ghimbirul în sezonul rece

Replica API 26 octombrie 2020 | 00:00 1063

Ghimbirul este unul dintre cele mai importante condimente folosite în bucătăria indiana. Aromatic și picant, ghimbirul a fost folosit vreme îndelungată pentru proprietățile lui medicinale, așa că trebuie să afli cum te ajută în sezonul rece și cum poți să prepari un ceai simplu și delicios de ghimbir.

Acum că toamna este pe sfârșite, iar iarnă se apropie din punct de vedere calendaristic, ai nevoie de aliați care să te încălzească, precum ceaiul de ghimbir, și care să îți stimuleze imunitatea, iar ghimbirul s-a dovedit unul dintre cele mai bune ingrediente pentru numeroase remedii pe care le poți prepara acasă, scrie doc.ro. Iată cum te ajută ghimbirul în sezonul rece:

1. Ghimbirul te ajută să îți menții căldura corpului

Să te încălzești cu doar o cană de ceai nu e mare lucru, dar dacă adaugi o cantitate generoasă de ghimbir, acest ceai se transformă într-un remediu sănătos, care te ajută să îți menții căldură corporală. Încearcă să adaugi un praf de ghimbir în băutură ta caldă, pentru că acesta are proprietăți termogenice, care alungă senzația de frig și care îți menține corpul cald.

2. Ghimbirul ameliorează congestia

Venirea iernii și faptul că suntem în plin sezon rece, în general, înseamnă dezvoltarea infecțiilor bacteriene și a infecțiilor virale care, la rândul lor, pot provoca alergii și congestii. Acțiunile antivirale ale ghimbirului includ stimularea activității celulelor macrofage, împiedicarea virusurilor să se atașeze de pereții celulelor și faptul că te protejează de infecții. Ceaiul de ghimbir, oricât ar părea de simplu spus, te va proteja în sezonul rece, ținându-te la distanță de răceală și de gripă.

3. Ghimbirul accelerează procesul de digestie

Adeseori, ne răsfățăm cu alimente consistente și care ne pică greu la stomac în zilele reci de toamna și iarnă, așa că ajungem să devorăm mese copioase, supe-crema și deserturi consistente. Toate aceste răsfățuri culinare nu fac un bine sistemului nostru digestiv. Proprietățile carminative ale ghimbirului și uleiurile volatile pe care le conține această rădăcina ajută la ușurarea digestiei și calmează pereții tractului nostru gastrointestinal. Prin proprietăți carminative se înțelege că ghimbirul calmează durerile abdominale și favorizează evacuarea gazelor intestinale, așa că ceaiul de ghimbir nu doar că te încălzește, ci îți ușurează și digestia.

4. Ghimbirul îți stimulează imunitatea

Ghimbirul are proprietăți antibacteriene care ajută la sprijinirea sistemului imunitar și care, pe viitor, te împiedică să te îmbolnăvești de răceală sau gripă. Așa că o cană de ceai de ghimbir sau un sirop din ghimbir te poate ajută să ții la distanță orice infecție bacteriană sau infecție virală.

Cum să faci ceai de ghimbir

Ingrediente

1 cană de apă

1 lingură rădăcina proaspătă de ghimbir, tocată

1 lingură miere

1 linguriță zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pui ghimbirul proaspăt și tocat într-o cratiță, cu capacul pus, și pui pe aragaz. Dai apă și ghimbirul în clocot și apoi imediat oprești focul. Lași ghimbirul la infuzat o ora. Cu o strecurătoare de metal, scoți ghimbirul din ceai. Reîncălzesti lichidul, fără să dai în clocot. Adaugi mierea și zeamă de lămâie. Bei ceaiul cald sau la temperatura camerei. Durata acestui ceai de ghimbir este de aproximativ 2 zile, dacă este păstrat la frigider.

Pont: bea acest ceai cald, încă de la primele semne care îți arată că cineva din jurul tău este bolnav. Ghimbirul, lămâia și mierea funcționează toate în aceeași direcție, pentru a te ajută să lupți contra bacteriilor.

Băi calde cu ghimbir

Ghimbirul este un antioxidant natural și un antiseptic bun. El îmbunătățește circulația sângelui către toate părțile corpului. Băile cu ghimbir sunt o modalitate bună de a te încălzi, îți relaxează mușchii și te scapă de răceală și de gripă. Poți să îți pregătești o baie caldă cu ghimbir astfel: fierbi la foc mic 230 g de ghimbir în 1,9 litri de apă, continui să fierbi la foc mic 20 de minute, apoi strecori lichidul direct în cadă în care urmează să faci baie, umplută în prealabil cu apă caldă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614