REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cum te ajută Omega 3 din uleiul de peste SĂ SLĂBEȘTI?

Cum te ajută Omega 3 din uleiul de peste SĂ SLĂBEȘTI?

Replica API 19 ianuarie 2022 | 01:42 1371

Acizii grași Omega 3 sunt extrem de benefici din multe puncte de vedere – știai, însă, că te pot ajută și să slăbești? Află cum și când să administrezi acești acizi grași pentru a scapă de kilogramele în plus!

Sursă foto: Shutterstock

Studiile făcute în domeniu au dovedit deja că acizii grași Omega 3 au abilitatea de a reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare, pe cel de diabet de tip 2 și că, totodată, pot ameliora condiții precum depresia sau anxietatea. Una dintre cele mai comune concepții greșite în nutriție este ideea că grăsimea, chiar și sănătoasă, te va îngrasa. De fapt, grăsimile polinesaturate sănătoase, cum ar fi uleiul de pește, chiar vă pot stimula eforturile de slăbire. Dar cum?

Cum te ajută însă Omega 3 să slăbești?

În primul rând, un aport optim de Omega 3 reduce senzația de foame și suprimă apetitul. Apoi, acești acizi grași pot stimula și metabolismul, accelerând rată metabolismului bazal, ceea ce înseamnă că măresc numărul de calorii arse zilnic.

Însă acțiunea acizilor grași asupra kilogramelor în plus nu se oprește aici. Omega 3 pot să determine organismul să folosească grăsimile pe post de sursă de energie, în locul carbohidraților. De cele mai multe ori, persoanele suprapoderale au și un nivel mare de trigliceride în sânge. Un studiu făcut de către cercetătorii de origine franceză a arătat că uleiul de peste declanșează oxidarea grăsimilor, determinând astfel organismul să “ardă” grăsimi atunci când are nevoie de energie.

Consumul de acizi grași Omega 3 contribuie la creșterea masei musculare. Cu cât avem mai multă masă musculară, cu atât mai alert este metabolismul, ceea ce înseamnă că vom slabi mai ușor.

Așadar, în paralel cu o dietă sănătoasă și echilibrată, dar și cu un stil de viață activ, poți folosi acizii grași Omega 3 și vei observă cum kilogramele în plus dispar unul câte unul.

Cum să iei Omega 3 dacă vrei să slăbești? Și cât?

Bineînțeles, poți consumă peste gras pentru a obține aportul optim de Omega 3, însă este necesar să consumi peste gras de cel puțin 3 ori pe săptămâna. Și cum cei mai mulți dintre noi nu facem asta, există și varianta suplimentelor alimentare cu Omega 3. Acestea sunt 100% naturale, organismul le absoarbe cu ușurință și oferă doză necesară de Omega 3. Pentru a beneficia de proprietățile acestor acizi grași din plin și fără să îți pui sănătatea în pericol, este important să achiziționezi un supliment de calitate, cu formulă purificată, obținut din peste de apă de mare adâncime.

Câte calorii sunt în capsulele de Omega 3?

Uleiul de pește Omega 3 nu este lipsit de calorii. Toate grăsimile conțin aproximativ 9 calorii pe gram, iar uleiul de pește nu este diferit. O singură linguriță de ulei de pește Omega 3 conține aproximativ 45 de kcalorii, neglijabil totuși, dacă te gândești la un aport de peste 1200 kcalorii zilnic, pentru cei care vor să slăbească. În plus, consumul de grăsimi sănătoase precum omega-3 te poate ajută să arzi mai multe calorii decât să mănânci aceeași cantitate de carbohidrați. Acest lucru înseamnă în esență că administrarea de Omega 3 ar putea ajută la susținerea obiectivelor de scădere în greutate.

Corpul folosește un proces incredibil de complex și lent pentru a metaboliza grăsimea pe care o consumăm. Grăsimile sunt digerate în principal în intestinul subțire, unde prezența lor stimulează eliberarea hormonilor care sunt utilizați pentru a le emulsiona. Acest lucru le transformă în acizi grași și glicerol. Acizii grași pot fi absorbiți și utilizați de organism, în timp ce glicerolul este fie ars pentru energie, fie stocat sub formă de grăsime.

Grăsimile sănătoase precum Omega 3 pot fi folosite pentru a construi noi pereți celulari. Pereții celulari formăți din grăsimi sănătoase, de înaltă calitate, cum ar fi Omega 3, pot metaboliza mai bine insulină, ajutându-vă să deveniți mai sensibil la efectele acesteia.

Insulinorezistenta este un fenomen care face dificilă, dacă nu imposibilă, pierderea grăsimii corporale. O mai bună sensibilitate la insulină ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că stocați mai puține grăsimi și ardeți mai mult.

Un alt mod în care acizii grași Omega 3 pot ajută la pierderea grăsimilor este să-i luați împreună cu mesele. Acest lucru ajută la scăderea încărcăturii glicemice a mesei pe care o consumați, astfel încât vârful de insulină care vine în mod normal odată cu consumul de carbohidrați nu va fi la fel de mare.

Totul despre acizii grași Omega 3

Pentru o persoană fără probleme de greutate, se recomandă în jur de 500 - 1000 mg de Omega 3 zilnic, însă în cazul persoanelor supraponderale, care își doresc să slăbească, doză zilnică recomandată poate ajunge până la 1200- 2000 mg/ zi.

Citește recomandările făcute de producător, pe care le găsești pe eticheta produsului, dar discuta și cu medicul tău despre cantitatea de Omega 3 pe care ar trebui să o administrezi zilnic.

Când să consumi suplimentele cu Omega 3 dacă vrei să slăbești?

Ideal ar fi să administrezi suplimentele cu Omega 3 în timpul meselor, prima doză fiind la 30-60 de minute după ce te trezești.

Recomandări care te ajută câștigi lupta cu kilogramele în plus:

Consumă legume de cel puțin 3 ori pe zi, crude sau gătite.

Consumă fructe de două ori pe zi.

Mănâncă surse diferite de proteine, dar și de grăsimi, la fiecare masă.

Nu consumă alcool, sucuri, dulciuri, produse de tip fast-food, alimente semi-preparate, produse la conservă și alimente procesate.

Încearcă să nu mănânci în oraș, mai degrabă prepară-ți tu mâncarea, din ingrediente de calitate.

Cântărește-te zilnic sau măcar de două ori pe săptămâna și învață ce anume te îngrașă sau determina retenție hidrică pentru organismul tău

Fă mișcare în fiecare zi – mergi la sala, ieși la plimbări în aer liber, fă yoga acasă sau la studio, mergi la înot sau fă gimnastică acasă.

Unul dintre cele mai de calitate suplimente cu acizi grași Omega 3 este UnoCardio X2. Fiecare capsulă de UnoCardio X2 conține 1200 mg de Omega 3, 600 mg EPA (acid eicosapentaenoic) și 495 mg DHA (acid docosahexaenoic) - substanțele active din uleiul de pește. Datorită formulei superioare de r-trigliceride (rTG) din UnoCardio X2, organismul va absorbi extrem de rapid și eficient acizii grași esențiali EPA și DHA. În comparație cu esterii de etil (o metodă frecvent utilizată pentru a crește concentrația de Omega 3) și comparativ cu trigliceridele și acizii grași liberi, această formă unică de trigliceride crește absorbția în organism a uleiului prețios de pește din UnoCardioX2 cu până la 70 ori.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614