REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum te ajută spirulina să combați obezitatea

Cum te ajută spirulina să combați obezitatea

Replica API 20 februarie 2021 | 00:00 1179

Obezitatea este caracterizată de o masă corporală prea mare – dacă indicele de masă corporală al pacientului depășește 30, acesta suferă de obezitate. Iată ce legătură există între obezitate și spirulina!

Sursă foto: Shutterstock

Spirulina face parte din categoria microalgelor albastre și este comercializată sub formă de supliment alimentar (capsule, pulbere). Bogată în nutrienți și vitamine, spirulina este alcătuită în proporție de peste 60% din proteine, însă se laudă și cu un aport mare de vitamine din complexul B, precum și cu fier ori mangan, scrie doc.ro.

Această este renumită pentru efectele sale benefice asupra sănătății, fiind un antiinflamator și antioxidant eficient. Studiile făcute recent în domeniu arată, însă, că spirulina poate fi eficientă în combaterea obezității.

Cum te ajută spirulina să combați obezitatea

Accelerează scăderea în greutate – consumul de spirulina este eficient în reducerea greutății corporale. Studiile făcute pe șoareci de cercetătorii coreeni arată că această microalga are abilitatea de a accelera metabolismul, de a suprima apetitul și totodată de a împiedică acumularea de țesut adipos.

Scade nivelul de colesterol din sânge – nivelul total de colesterol din sânge poate fi redus cu ajutorul spirulinei. Colesterolul mărit este des întâlnit în rândul pacienților obezi. Întrucât crește riscul de complicații cardiovasculare, este esențial să fie ținut sub control.

Reduce procesul inflamator din organism – inflamația celulară este un simptom frecvent în rândul pacienților care suferă de obezitate. Cercetările făcute în domeniu arată că administrarea suplimentelor cu spirulina reușește să reducă inflamația la nivelul țesuturilor.

Are proprietăți antioxidante – obezitatea este asociată cu stresul oxidativ, care favorizează complicațiile precum cele cardiovasculare sau la nivel articular. Vestea bună este că antioxidanții combat stresul oxidativ, luptând contra radicalilor liberi. Consumând spirulina, vei crește aportul de antioxidanți din alimentație și vei reduce astfel riscul de complicații.

Reduce nivelul de zahăr din sânge – nivelul mărit de zahăr din sânge (glicemia mare) crește rezistență la insulină, ceea ce înseamnă că favorizează obezitatea și totodată crește riscul de diabet. Spirulina poate echilibra nivelul de zahăr din sânge.

Cum să consumi spirulina dacă vrei să slăbești

Poți folosi atât spirulina sub formă de tablete, cât și sub formă de pudra.

Pudra de spirulina poate fi adăugată în sucurile naturale, în smoothie-uri, în salate, în prăjituri și în orice preparat făcut în casă.

Tabletele de spirulina, pe de altă parte, se ingereaza de 3-4 ori pe zi – e indicat să te limitezi însă la consumul a cel mult 500 mg de spirulina pe zi.

Dacă apar reacții adverse, oprește administrarea și consulta-te cu medicul tău. De asemenea, este obligatoriu să citești recomandările făcute de producător cu privire la administrarea spirulinei, pe care le regăsești pe eticheta produsului.

Printre reacțiile adverse ce pot apărea în urmă administrării spirulinei se numără: anxietatea, greață, durerile de stomac și problemele cu somnul.

Situații în care spirulina este contraindicată

Nu se cunosc efectele pe care le are spirulina asupra copiilor, femeilor însărcinate ori a celor care alăptează. Așadar, ea nu va fi administrată în aceste situații, asfel încât să se evite orice riscuri și complicații.

Spirulina este contraindicată pacienților care suferă de afecțiuni de natură autoimună precum poliartrita reumatoidă, lupusul sau scleroză multiplă, întrucât poate agrava simptomele resimțite de pacient.

De asemenea, pacienții care urmează un tratament pe baza de imunosupresoare ori corticosteroide ar trebui să evite consumul de spirulina, întrucât această poate cauza probleme.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218