REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum te ajuta spirulina sa combati obezitatea

Cum te ajuta spirulina sa combati obezitatea

Replica API 2 martie 2021 | 00:00 1061

Obezitatea este caracterizata de o masa corporala prea mare – daca indicele de masa corporala al pacientului depaseste 30, acesta sufera de obezitate. Iata ce legatura exista intre obezitate si spirulina!

Spirulina face parte din categoria microalgelor albastre si este comercializata sub forma de supliment alimentar (capsule, pulbere). Bogata in nutrienti si vitamine, spirulina este alcatuita in proportie de peste 60% din proteine, insa se lauda si cu un aport mare de vitamine din complexul B, precum si cu fier ori mangan.

Aceasta este renumita pentru efectele sale benefice asupra sanatatii, fiind un antiinflamator si antioxidant eficient. Studiile facute recent in domeniu arata, insa, ca spirulina poate fi eficienta in combaterea obezitatii.

Cum te ajuta spirulina sa combati obezitatea

Accelereaza scaderea in greutate – consumul de spirulina este eficient in reducerea greutatii corporale. Studiile facute pe soareci de cercetatorii coreeni arata ca aceasta microalga are abilitatea de a accelera metabolismul, de a suprima apetitul si totodata de a impiedica acumularea de tesut adipos.

Scade nivelul de colesterol din sange – nivelul total de colesterol din sange poate fi redus cu ajutorul spirulinei. Colesterolul marit este des intalnit in randul pacientilor obezi. Intrucat creste riscul de complicatii cardiovasculare, este esential sa fie tinut sub control.

Reduce procesul inflamator din organism – inflamatia celulara este un simptom frecvent in randul pacientilor care sufera de obezitate. Cercetarile facute in domeniu arata ca administrarea suplimentelor cu spirulina reuseste sa reduca inflamatia la nivelul tesuturilor.

Are proprietati antioxidante – obezitatea este asociata cu stresul oxidativ, care favorizeaza complicatiile precum cele cardiovasculare sau la nivel articular. Vestea buna este ca antioxidantii combat stresul oxidativ, luptand contra radicalilor liberi. Consumand spirulina, vei creste aportul de antioxidanti din alimentatie si vei reduce astfel riscul de complicatii.

Reduce nivelul de zahar din sange – nivelul marit de zahar din sange (glicemia mare) creste rezistenta la insulina, ceea ce inseamna ca favorizeaza obezitatea si totodata creste riscul de diabet. Spirulina poate echilibra nivelul de zahar din sange.

Poti folosi atat spirulina sub forma de tablete, cat si sub forma de pudra.

Pudra de spirulina poate fi adaugata in sucurile naturale, in smoothie-uri, in salate, in prajituri si in orice preparat facut in casa.

Tabletele de spirulina, pe de alta parte, se ingereaza de 3-4 ori pe zi – e indicat sa te limitezi insa la consumul a cel mult 500 mg de spirulina pe zi.

Daca apar reactii adverse, opreste administrarea si consulta-te cu medicul tau. De asemenea, este obligatoriu sa citesti recomandarile facute de producator cu privire la administrarea spirulinei, pe care le regasesti pe eticheta produsului.

Printre reactiile adverse ce pot aparea in urma administrarii spirulinei se numara: anxietatea, greata, durerile de stomac si problemele cu somnul.

Situatii in care spirulina este contraindicata

Nu se cunosc efectele pe care le are spirulina asupra copiilor, femeilor insarcinate ori a celor care alapteaza. Asadar, ea nu va fi administrata in aceste situatii, asfel incat sa se evite orice riscuri si complicatii.

Spirulina este contraindicata pacientilor care sufera de afectiuni de natura autoimuna precum poliartrita reumatoida, lupusul sau scleroza multipla, intrucat poate agrava simptomele resimtite de pacient.

De asemenea, pacientii care urmeaza un tratament pe baza de imunosupresoare ori corticosteroide ar trebui sa evite consumul de spirulina, intrucat aceasta poate cauza probleme, scrie doc.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614