REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Cum tratăm enterocolita în vacanță

Cum tratăm enterocolita în vacanță

Replica API 22 iunie 2022 | 00:00 531

Insolaţie, alergii, înţepături de insecte, boli digestive - toate pot transforma o vacanţă plăcută şi relaxantă într-un adevărat coşmar. Cele mai întâlnite neplăceri în concediu sunt problemele cu stomacul. De ce apare enterocolita şi cum ne punem rapid pe picioare?

Enterocolita la copii

Bacteriile nu iau niciodată vacanţă! Este avertismentul medicilor care atrag atenţia că enterocolitele strică multe concedii. Cei mai expuşi sunt copiii.

Dr. Lucica Baranga - medic specialist pediatru: Copilul este în suferinţă, are crampe abdominale cu scaune multe, în cazurile mai severe asociază şi febră şi vărsături. Consumul unor alimente alterate sau care nu au fost bine spălate, dar și igiena precară sunt principalele cauze ale apariției afecțiunilor digestive, mai ales în sezonul cald. Dacă sunt doar scaune moi se face rehidratare. Mulţi părinţi pleacă deja pregătiţi şi cu săruri de rehidratare. Dacă apar şi vărsături, e bine de făcut repaus digestiv, cel puţin 30 de minute până la o oră.

Măsuri de prim-ajutor în caz de enterocolită

Pentru a nu le înrăutăți starea de sănătate, medicii îi sfătuiesc pe părinți să țină cont de anumite sfaturi, scrie digi24.ro.

Dr. Lucica Baranga - medic specialist pediatru: Un copil care este deshidratat are sete intensă. Şi pune cana la gură, bea mult, rapid, un stomac care se umple de sus în jos, repetă vărsăturile şi pe lângă faptul că nu au primit nimic pierd şi apa proprie, aşa se accentuează sindromul de deshidratare. Se oferă câte puţin.

Și adulții trebuie să știe ca moderația este cuvântul-cheie indiferent de anotimp.

Dr. Simona Gentimir - medic specialist medicină internă: Este bine să nu consumăm alimente şi băuturi foarte dulci, pentru că dulciurile reprezintă un substrat foarte bun de fermentaţie şi atunci se agravează diareea şi fermentaţia. Și e important de evitat orice lucru care poate să genereze fermentaţie excesivă: lactate, brânzeturile şi toate alimentele care se pot degrada foarte repede de genul peşte, fructe de mare etc.

În plus, o persoană cu probleme digestive care face şi febră poate lua medicamente care să scadă temperatura.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369