REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cum va arăta Constanţa iarna aceasta? Plină de nămeţi sau cu drumuri circulabile? Ce spun autorităţile

Cum va arăta Constanţa iarna aceasta? Plină de nămeţi sau cu drumuri circulabile? Ce spun autorităţile

Replica API 5 noiembrie 2016 | 21:46 427

Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar autoritățile au început deja demersurile pentru achiziția materialelor. Totuși, în cadrul ședinței de guvern de miercuri, 2 noiembrie, a.c., premierul Dacian Cioloș a cerut miniștrilor să intensifice măsurile de pregătire pentru venirea iernii și să verifice cum gestionează instituțiile situația. Totodată, acesta a tras un semnal de alermă privind contractele de deszăpezire care nu sunt încheiate pentru toate tronsoanele de drumuri. Cu toate acestea se pare că la Constanța situația este pe calea cea bună.

Dacian Cioloș cere intensificarea pregătirilor pentru venirea iernii: „Înțeleg că avem încă tronsoane de autostradă și de drumuri naționale fără contracte de deszăpezire”, a spus premierul în ședința de guvern. Din totalul de 41 de județe, doar în 26 există contracte încheiate cu firmele de dezăpezire. La acestea se va alătura și Constanța. Reprezentanții RAJDP Constanța susțin că în aceste zile se va încheia contractul întrei ei și Consiliul Județean. „În cel mult două zile contractul va fi încheiat”, a afirmat directorul Lucian Lungoci, directorul RAJDP Constanța. La rândul său, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a afirmat că cei de la drumuri sunt pregătiți să intervină în caz ne ninsoare. „Am avut prima întâlnire a Comandamentului de Iarnă, la baza RAJDP din comună Cuza Vodă. Spre deosebire de dată trecută când utilajele nu erau funcţionale, acum am găsit o secţie cu lucrări în derulare. Pentru că ne aşteptăm la o iarnă friguroasă am verificat starea utilajelor de deszăpezire precum şi stocurile de materiale antiderapante. Consider că suntem capabili să intervenim cu cele 94 de utilaje din dotare, imediat ce situaţia o va impune. Tot astăzi am identificat şi traseele de intervenţie precum şi punctele sensibile de pe acestea. Până în momentul în care intervenţiile vor fi necesare, utilajele RAJDP îşi vor continuă activitatea comercială, astfel încât să ne onorăm comenzile”, a declarat Țuțuianu. Precizăm că în urmă cu o săptămână consilierii județeni au aprobat tarifele pentru deszăpezire practicate de RAJDP în iarna 2016 - 2017. Astfel, dacă în câteva zile toate detaliile sunt puse la punct, constănțenii au toate șansele să aibă drumuri „negre” în această iarnă.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218