REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum va candida Partidul Conservator la europarlamentare

Cum va candida Partidul Conservator la europarlamentare

Replica API 5 martie 2014 | 00:00 247

"Sub domnia iubirii", în varianta politică, ar putea deveni noul slogan al PC. Pe fondul respingerii înregistrării pentru alegerile europarlamentare a alianţei electorale USD, formată din PSD, UNPR şi PC, liderii acestor partide trebuie să îşi refacă toate calculele.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a anunţat că va depune o contestaţie la BEC, asta după ce biroul electorat a respins înregistrarea USD pentru europarlamentare, însă susţine că nu a luat în calcul varianta premierului Victor Ponta, care se referă la candidatura conservatorilor sub sigla PSD. "Nu am luat în calcul această variantă (n.r.- de a candida sub sigla PSD), eu sper să găsim o soluţie de a candida în alianţă cu cele trei partide", a declarat Constantin. Pe de altă parte, preşedintele PC Constanţa, senatorul Mircea Banias, aşteaptă o decizie a Biroului Politic al partidului, pentru clarificarea situaţiei. "Domnul Constantin spunea că nu s-a luat în calcul până acum o asemenea variantă şi s-a contestat decizia în legătură cu USD. Astfel, aşteptăm răspunsul din partea BEC, pentru contestaţia depusă. Dacă decizia va fi în continuare negativă, rămâne să hotărâm. Nu hotărăşte domnul Constantin şi nu hotărăsc nici eu, ci conducerea partidului reunită în Biroul Politic", a menţionat Banias, pentru "Replica".

La începutul şedinţei C.Ex. al PSD, Ponta a spus că, în cazul în care decizia BEC rămâne definitivă, PSD va candida la alegerile europarlamentare sub siglă proprie, iar PC şi UNPR îşi vor păstra locurile pe listă. BEC a invocat respingerea solicitării de înregistrare a alianţei electorale USD existenţa unei formaţiuni cu aceeaşi denumire la alegerile din 1996 pentru Parlament. Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin au semnat, pe 10 februarie 2014, protocolul alianţei electorale Uniunea Social Democrată (USD) pentru alegerile europarlamentare.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367