REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum va decurge restaurarea Cazinoului din Constanţa

Cum va decurge restaurarea Cazinoului din Constanţa

Replica API 1 februarie 2017 | 00:00 376

Precizările primarului

Precizările primarului

Soarta Cazinoului a fost pasată de la o instituție la alta în ultimii ani! Mai mult decât atât, din cauza nenumăratelor contestații făcute, reabilitarea edificului nu a putut fi începută. Totuși, anul 2017 vine cu vești mai bune! În cazul în care se va finaliza procedura de achiziție cu succes, în mai puțin de trei ani Cazinoul va fi gata!

Emblema orașului de la malul mării va fi, în sfârșit, restaurată! Asta doar dacă procedura de achiziție se va finaliza fără alte impedimente. “În luna decembrie a avut loc o primă licitație electronică, o licitație ce s-a finalizat cu declararea unui câștigător și de asemenea cu două contestații. Cele două contestații au soluționate de CNSC după cum urmează: una admisă, una respinsă.

Împotriva deciziei CNSC au făcut o a doua contestație cei de la EuroMateria și de asemenea, au făcut contestație la Curtea de Apel. După ce CNSC a considerat că și a doua companie ar trebui calificată după prima etapă, a avut loc a doua licitație electronică care, de asemenea, a declarat un câștigător, practic a consfințit rezultatul primei licitații. De aceea, în momentul de față suntem mult avansați , noi ca comunitate beneficiară a proiectului de restaurare, față de momentele anterioare când nu a existat nici un câștigător.

De data aceasta, întrucât este declarat un câștigător și există și un constatatar indiferent de decizia pe care o va lua CNSC pe de-o parte, respectiv instanța pe de altă parte, va exista un câștigător. Nu pot aprecia cât va dura această judecată, dar procedurile administrative sunt destul de rapide”, a conchis Decebal Făgădău.

Ce spune Făgădău despre programul de restaurare

De asemenea, edilul orașului de la malul mării a explicat și decizia de a prelungi contractul cu CNI, dar și etapele reabilitării Cazinoului. “Estimez că undeva în luna martie vom avea o primă pronunțare a instanței, dar subliniez nu ține nici de CNI, nici de municipalitate. Astăzi am propus prelungirea termenului de transfer al administrării Cazinoului către CNI tocmai pentru că înțeleg foarte bine furcile caudine al procedurilor prin care a trecut CNI.

De asemenea, nu ar fi avut nici o logică să încetăm transferul către CNI, să-l reluăm fără a avea o alocare bugetară și să parcurgem exact același traseu de licitație. Termenul ar fi expirat în luna februarie, tocmai de aceea a fost prelungit cu încă 24 de luni pentru începerea lucrărilor. Sunt convins că în decursul acestor 24 de luni sau chiar mai devreme va începe restaurarea efectivă a Cazinoului. Nicidecum nu va dura 8 ani de zile restaurarea Cazinoului!

După cum vedeți este foarte dificlă procedura de achiziție. Dar, din momentul în care se semnează un contract, din acel mment termenele sunt extrem de rigide și ferme și atrag penalități ale ambelor părți. Restaurarea este planificată astfel: 3 luni- realizarea a proiectului, a documentației tehnice, 24 de luni- lucrările efective și 60 de luni, garanția”, a adăugat Făgădău.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MAI BINE IL FACE MALL!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614