REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CUM va fi MARCATĂ ziua de 1 DECEMBRIE la Constanţa!

CUM va fi MARCATĂ ziua de 1 DECEMBRIE la Constanţa!

Replica API 25 noiembrie 2020 | 12:31 3481

Parada militară organizată, la Constanța, cu ocazia Zilei Naționale a României ar putea fi anulată în contextul pandemiei de coronavirus, anul acesta. Autoritățile analizează evoluția pandemiei și în funcție de evoluția numărului de cazuri aceștia vor putea adopta cele mai bune decizii.

În urma celor declarate de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, parada militară organizată de 1 decembrie era pusă sub semnul întrebării. Acest lucru ar putea reprezenta o premieră, anul 2020 fiind primul an, în care parada militară cu ocazia zilei de 1 decembrie ar putea să nu se țină, la Constanța. Dacă situația privind cazurile de COVID-19 rămâne pe același trend crescător, este posibil să asistăm la noi metode de a sărbători ziua națională, potrivit purtătorului de cuvânt al MApN.

Evenimentul va fi marcat printr-o ceremonie militară restrânsă

Pe acest subiect, reprezentanții MApN iau în calcul mai multe opțiuni, pentru a lua cea mai bună decizie. ,,La Constanța, evenimentul va fi marcat printr-o ceremonie militară restrânsă, de depunere coroane de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, din Cimitirul Central, iar la bordul navelor militare va fi ridicat Marele Pavoaz, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii și infectării cu SARS CoV-2”, a declarat Colonelul Corneliu Pavel, purtător de cuvânt al Forţele Navale Române.

Tot purtătorul de cuvânt al Forţele Navale Române ne-a menționat faptul că la abia la finele săptămânii se va decide dacă se va organiza parada militară la Constanța.

Ce spune premierul României despre paradele de 1 Decembrie

Premierul Ludovic Orban a declarat, în cadrul unei conferințe, că anul acesta, Ziua Naţională se va sărbători cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, fără paradă militară, ca în anii trecuţi. “Normal că vom sărbători Ziua Naţională, dar vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară (...) Cu siguranţă nu va mai fi acea paradă. Cu siguranţă, nemaifiind parada, nu va mai exista motiv ca oamenii să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în condiţii mult mai stricte, care să ţină cont de numărul maxim de persoane în spaţiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli pe care le vom respecta cu stricteţe”, a declarat premierul României, Ludovic Orban.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Traiasca fasolica! Imi dau lacrimile de pofta ...ce vremuri domne!
0
0
Stati in case!
5
0
De acord! Sustin! Vreau Dobrogea Independenta! Nu vreau unire cu ticalosii anticrestini neomarxisti d-alde USR si traficantul de copii iohanis blestemat fie-i sufletul in veci! Si nici cu moldoveni transilvaneni si alti vorbitori de limba romana! NU SUNTEM ACELASI POPOR!
2
1
Va fi marcata cu cacat! Putorile ce ies la pensie la 50 ani isi vor manji ochii cu putin cacat si se vor juca de.a rasboiu defiland cu pantofii stalciti. In rest pot continua sa vanda salami de la popota si angajat rudele la fel de burtoase ca ei. Mue la cloaca de putori psd only
10
5
Care e problema? O sa trancane sacadat unul de la Cotroceni ,o sa zica niste lozinci si gata. Cei care lupta azi pe bune,asistentele si medicii,politistii pusi aiurea sa urmareasca populatia haituita deja de saracie,gunoierii,vanzatorii din magazine,totii cei expusi virusului,ei nu sunt delor luati in seama,ba chiar sunt ridiculizati de conducerea tembela de stat,prost platiti,celor din sanatate li se refuza plata sporului garantat de UE din ambitie plina de ura. Care sarbatoare? A cui? Pentru cine?
6
2
de asta va arde acum?!?!!?
6
0
nu te tine nimeni cu forta. Du-te unde-ti sunt originile.
11
3
Hai sa mai facem niste bani cu pandemia, ce treaba am eu cu ziua romanilor,ma doare la masca de voi.
5
6
Ce ne trebue noua ziua uniri?????
7
12

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367