REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum va fi vremea în următoarele zile

Cum va fi vremea în următoarele zile

Replica API 12 ianuarie 2014 | 00:00 142

Vremea continuă să fie nefiresc de caldă. Maximele vor atinge valori şi de 13-14 grade Celsius. Vom avea parte de ploi slabe şi doar la munte sunt şanse de ceva ninsori. Din cauza temperaturilor prea ridicate pentru această perioadă, ceaţa revine în peisajul meteo.

Duminică, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales in regiunile sudice, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii ianuarie. Meteorologii prognozează maxime de la 3 grade în estul Transilvaniei până în jur de 13 grade în sudul ţării.

Norii acoperă temporar cerul si aduc ploi slabe, pe arii restrânse, în sud-vest, în centrul tarii dar şi în nord-est, în timp ce în Maramures şi în estuil Transilvaniei trecător vor fi şi precipitaţii mixte. Izolat e posibil să se depună polei iar dimineaţa în sud mai sunt condiţii de ceaţă. În Carpaţii Orientali mai ninge slab, în timp ce în restul masivelor doar izolat ninge slab. Si tot la munte vântul sufla destul de tare, cu viteze ce pot depăşi 80 km pe oră, dar din când în când e destul de alert şi în celelalte zone.

La Bucureşti vremea va fi mai degrabă de primăvară decât de mijloc de iarnă. Norii se înmulţesc doar temporar, aşa că soarele se arată din când în când. Vântul suflă fără să deranjeze, iar termometrele arată maxime de 11-12 grade după-amiaza, valori potrivite mai degrabă pentru a doua decadă a lunii martie.

Luni se va înregistra o uşoară scădere a temperaturilor, dar şi aşa vorbim tot despre mai caldă decât în mod normal la această dată în majoritatea regiunilor. Ca aspect va fi destul de plăcută vremea, cu cerul variabil şi doar în prima parte a zilei, spun meteorologii, vor fi ceva înnorări in nordul extrem al ţării unde izolat va fulgui, mai ales la munte. Dimineaţa, pe arii restrânse, vizibilitatea va fi scăzută din cauza ceţii, ce poate fi asociată cu depunere de chiciură. Vântul sufla mai agitat în est, dar mai ales la munte. Maximele termice se vor situa, în general, între 0 grade in estul Transilvaniei şi 11 grade în sudul Olteniei.

În Capitală, deşi nu mai e atât de cald, vremea rămâne destul de plăcută sub aspect termic. Aşteptăm 7-8 grade în termometre. Soarele se arăta pe cer printre printre nori iar vântul nu pune probleme.

Marţi vorbim tot de vreme mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lui Gerar, mai ales în vestul ţării, la deal şi la munte. Maximele prognozate se vor situa aşadar între 1 grad în estul Transilvanieie, poate şi în nordul Moldovei şi 11 grade în dealurile de Vest. Peste zi norii impart cerul soarele dar temporar strâng rândurile în mai multe zone fără să lase precipitaţii. Dimineaţa izolat mai sunt condiţii de ceaţă. Vântul suflă mai energic la munte.

În Bucureşti valorile termice sunt uşor mai modeste decât luni, dar şi aşa se vor situa peste mediile climatologice ale datei din calendar. Cerul va fi variabil, vântul nu prea agitat, iar mercurul din termometre urcă până la 4..6 grade.

sursa: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218