REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cum va fi vremea în următoarele zile

Cum va fi vremea în următoarele zile

Replica API 19 ianuarie 2014 | 00:00 261

Duminică, vremea rămâne mult mai caldă decât ar fi normal în ianuarie, mai ales în regiunile vestice. În Banat şi în Dealurile Crişanei se ating la amiază temperaturi de aprilie, 15...16 grade Celsius vor indica termometrele, în timp ce în nordul Moldovei nu se depăşesc 2 grade pe parcursul zilei. Iar ca aspect, se anunţă o zi în general frumoasă, sub rezerva câtorva nori ce izolat lasă ploi slabe în nord-estul şi în nordul extrem al ţării. Abia spre seară şi în noapte următoare cerul se înnorează treptat şi ploile cuprind întreaga ţară, iar în Bucovina şi la munte vor fi şi lapoviţe sau ninsori şi izolat se poate depune polei. Vântul devine şi el tot mai agitat, cu precădere în Banat şi în zona montană, iar ceaţa mai este prezentă doar pe alocuri, la începutul zilei, în zonele joase din sud şi sud-est.

În Capitală, duminică va fi o zi frumoasă şi caldă, dimineaţa poate să fie puţină ceaţă, dar peste zi predomină soarele. La prânz, termometrele indică aproximativ 9 grade şi abia către seară încep să se adune norii, iar noaptea trecător plouă slab.

Luni tot caldă rămâne vremea în mare parte din ţară şi doar în nord-est temperaturile vor fi mai potrivite pentru luna lui Gerar. Maximele zilei pornesc, aşadar, de la minus 1 grad în nordul Moldovei, însă în Banat se ating din nou 15...16 grade primăvăratice. Dar ploile încă sunt prezente local în nordul, centrul şi estul ţării, dar numai pe alocuri în celelalte regiuni, în timp ce în Moldova şi la munte, unde apar şi lapoviţe sau ninsori, apar din nou condiţii pentru depunere de polei. În plus, vântul se arată sprinten atât în Banat şi pe litoral, cât şi în zona montană înaltă.

În Bucureşti tot caldă rămâne vremea, dar soarele este mai scump la vedere, norii sunt prezenţi bună parte din zi şi trecător pot să lase câteva picături de ploaie, însă vântul nu dă semne de agitaţie. Prin urmare, la amiază mercurul din termometre urcă din nou spre aproximativ 9 grade Celsius, în loc de 1...2, cât ar fi normal la acestă dată calendaristică.

Marţi însă, meteorologii anunţă vreme închisă, adică cer acoperit de nori şi, deci, temperaturile scad în majoritatea regiunilor, dar nu suficient de mult încât să ne ducă cu gândul la iarna din calendar. Vor fi minus 3 grade la amiază în nordul Moldovei, în timp ce în Banat încă se ating 13 grade generoase. Ploile vor fi prezente în mare parte din ţară şi chiar lapoviţa şi ninsoarea îşi fac apariţia din nou în estul ţării şi în zona de munte, unde sunt condiţii pentru depuneri trecătoare de polei. Vântul însă rămâne potolit şi doar în sudul ţării şi pe crestele montane înalte se arată mai nervos.

Şi în Capitală va fi cer mai mult acoperit de nori, din când în când va ploua slab, iar la amiază temperatura aerului atinge 5 grade, cu doar 3 mai mult decât ar fi normal la această dată.

Miercuri rămâne vreme închisă şi din nou cad precipitaţii slabe în mare parte din ţară. La munte şi în nord vor fi lapoviţe şi ninsori, în rest predomină ploile, iar în sud-vest şi la munte vântul suflă agitat. Prin urmare, temperaturile continuă să scadă, la amiază în nordul Moldovei va fi destul de frig, cel mult minus 6 grade vor indica termometrele şi doar în Oltenia rămâne simţitor mai cald, 10 grade anunţă meteorologii pentru acestă regiune. Iar această tendinţă de scădere a temperaturilor se menţine şi în următoarele zile, astfel că spre sfârşitul săptămânii vorbim despre valori în jurul celor normale pentru final de ianuarie. Precipitaţiile, în general slabe cantitativ, vor fi nu doar ploi, ci şi lapoviţe şi, trecător, chiar ninsori, nu doar la munte, ci şi în zonele mai joase de relief.

sursa: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614