REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cum vor arăta vapoarele de la ieşirile din Constanţa. Vă plac?

Cum vor arăta vapoarele de la ieşirile din Constanţa. Vă plac?

Replica API 10 mai 2016 | 23:33 360

Vapoarele urbane de la ieşirile din Constanţa vor prinde culoare. Acestea vor fi pictate în moduri originale, fiind transformate în monumente de artă. Concursul de creaţie „Redescoperă Culorile României”, organizat de un producător de vopsele şi Primăria Constanţa, şi-a desemnat câştigătorii. Artiştii plastici care vor picta vapoarele din zona Pescărie, Gară, de la intrarea dinspre Mangalia şi de la intrarea dinspre Valu lui Traian, sunt în număr de patru şi îşi vor expune creaţiile în cele mai mari galerii de artă urbană. Artista care va da culoare vaporului din zona Gării se numeşte Cristina-Alina Costea. Ea a creat conceptul „Geometric Sea”, inspirat din dinamismul Mării Negre.

„În diverse culturi, albastrul este un simbol religios, aduce pace şi poate ţine spiritele la distanţă. Efectul lui calmant, plăcut, face ca timpul să treacă mai uşor şi mai frumos”, a descris artista lucrarea. Al doilea vapor care va fi transformat este cel de la ieşirea din Constanţa spre Valu lui Traian, care va fi pictat de artistele Andrada Chioibaş şi Raluca-Mirela Dumitraşcu. Conceptul lor se numeşte „Carnaval” şi este descris de autoare drept o „înfăţişare a sărbătorii din adâncuri, în rezonanţă cu ceea ce se întâmplă la suprafaţă”.

Vaporul din zona Pescărie va îmbrăca nuanţele de albastru armonizate de Bogdan Zimcea, al cărui concept creativ este inspirat din modele de scoici, cochilii şi melci. „Constanţa este oraşul asociat pentru totdeauna cu Soarele şi cu Marea”, dar şi oraşul cu „un mozaic de culori, forme şi sunete ce se materializează dând naştere unor senzaţii euforice, de sărbătoare, de carnaval”, susţin fetele. Fiecare dintre cei patru finalişti va primi, pe lângă satisfacţia de a-şi vedea creaţia expusă în public, şi suma de 3000 RON.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102