REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum vrea Dăncilă să readucă românii înapoi în ţară

Cum vrea Dăncilă să readucă românii înapoi în ţară

Replica API 1 mai 2018 | 00:00 378

PSD vrea să îi readucă în țară pe românii plecați la muncă în străinătate, iar pentru asta le promite salarii decente. Prima țintă sunt medicii: salariile au crescut, iar în țară sunt medici care au ajuns să câștige, în aprilie, prima lună cu salariile majorate, și 30.000 de lei.

”Încercăm să creştem salariile, astfel încât să devină atractive în România, să se reîntoarcă acasă. Mai mult, încercăm să facem programe pentru Diasporă. Prin ministerul Românilor de Pretutindeni încercăm în acelaşi timp să... Sunt foarte mulţi în afară.Eu am lucrat 9 ani la Bruxelles. Sunt oameni care efectiv nu mai ştiu realitatea din România. Nu ştiu că au crescut salariile, nu ştiu că avem locuri de muncă, că avem situaţii în care nu avem specialişti pentru anumite domenii, că există anumite oportunităţi să-şi deschidă o afacere. Aceste lucruri, să ştiţi că de multe ori nu sunt cunoscute în Diasporă şi acest lucru dăunează faptului că sunt mulţi care vor să se întoarcă acasă, care au această dorinţă de a reveni în ţară, să-şi deschidă o afacere sau să se angajeze. Cred că şi noi trebuie, ca stat, să vorbim despre aceste oportunităţi, să încercăm să informăm cât mai mult, să avem o bursă a locurilor de muncă. Într-adevăr, avem pe Eurest locurile de muncă , dar cred că ar trebui să avem şi o informare la nivel naţional. Noi, a noastră. Să spunem „uite, avem nevoie în localitatea X de atâţia ingineri...”. Poate sunt din persoanele din afară care vor să se întoarcă în ţară şi noi chiar ne dorim acest lucru. Nouă ani cât am fost europarlamentar, am vorbit cu foarte mulţi români.Marea majoritate îşi doreau să se întoarcă acasă. Şi cred că noi trebuie să creem condiţiile pentru ca aceşti oameni să revină în România. În multe locuri avem deficit de locuri de muncă. De ce acolo unde avem deficit, de ce să lucreze aceşti oameni în altă ţară când ar putea să lucreze în propria lor ţară...să vină alături de părinţi, să vină alături de cei care îşi doresc să se întoarcă acasă. Şi cred că putem face acest lucru. În momentul în care vom impulsiona investiţiile în România se vor crea noi locuri de muncă. Şi cred că acest lucru poate fi un nou motiv ca să se întoarcă acasă cei care au plecat. Salariile medicilor...Salarii mari, sunt în sistemul de stat. Construcţia spitalelor va aduce un nou necesar. Nu este uşor, dar vor începe şi construcţiile.”, a spus Dăncilă, într-un interviu la România TV, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In realitate nu vor romani care muncesc in tara. Cei plecati afara contribuie mult mai mult la economia tarii. Iar in tara trebuie sa ramana saracii si needucatii care pot fi usor manipulati cu firimituri.
2
0
Gata , s-a ajuns la fundul sacului? Aveti nevoie de cai la carauta cu bugetari ? Coborati din ea si impigeti-o voi , cu pensionarii si ciorile care v-au votat
6
1
Romanii au inceput exodul de niste decenii si-l continua. Foarte multi din tara nu pot pleca din cauza varstei,caci at vrea si ei. In momentul in care te nasti in Romania,devii instantaneu dator la stat,fara garantia nici unui beneficiu. Cativa smecheri si ticalosi detin totul si da,vor sa aiba sclavi aici,ca totusi au mai ramas zone frumoase,inca nebatjocorite si cine are sclavi e pacat sa paraseasca tara.
7
0
O vacamai mare si mai uratan am vazut . Trimiteti o la scoala , macar sa absolve primele doua clase . Nu ti e jena sa te faca toata lumea proasta , timpita , analfabeta si tu sa continui in fruntea guvernului ? PSD ul va ramane in istorie cu cel mai cretin prim ministru care a condus Romania ! O sa apara in istorie alaturi de Bratieni , de Kogalnceanu ! Doamne , cu ce ti am gresit noi ?
8
1
asta a dormit pe burta
7
1
Un km de autostrada afara este undeva la 4 mil euro la salarii platite de 2000 euro.In Ro km de autostrada este de 5 mil euro la salarii platite de 350-500 euro.Veorico,despre ce vorbim?
9
0
pai nu a primit raspunsul celor din Diaspora?, nu se vor intoarce, minciunile lor nu au suport, mint cu nerusinare, ei nu sunt in stare sa aiba grija de cei ramasi in tara, i-au saracit intr-un hal greu dfe imaginat. Nici votantii lor nu mai au incredere in ei. Vom trai si vom vedea, important este ca aceasta marioneta sa plece din fruntea guvernului, penalul draknea sa fie incatusat iar romanii sa poata respira usurati, pana cand unuia din ciuma rosie, la indicatia dictatorului penal nu ii va veni ideea de a indexa si aerul expirat
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218