REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cumetriile de la Transporturi: angajata lui Nelu Iordache, la şefia Portului Constanţa

Cumetriile de la Transporturi: angajata lui Nelu Iordache, la şefia Portului Constanţa

Replica API 8 mai 2013 | 00:00 413

Ministerul se judecă cu Romstrade, dar le angajează o directoare

Ministerul se judecă cu Romstrade, dar le angajează o directoare

La Ministerul Transporturilor se fac şi se desfac cumetrii cu o viteză ameţitoare. Consilierii ministeriali de aici au probabil cele mai scurte mandate din tot Guvernul, fiind numiţi, rotiţi sau demişi în funcţie, probabil, de negocierile dintre "greii" aflaţi la putere şi interesele lor de moment. Pe lista zecilor de şefi şi şefuleţi schimbaţi în ultimele luni de zile, se regăsesc şi câteva nume extrem de interesante, prezenţa unui astfel de consilier în aparatul Ministerului Transporturilor fiind de domeniul incredibilului. Astfel, putem paria că nimeni nu ştia, de exemplu, că printre consilierii de stat ai ministerului s-au aflat şi constănţenii Horia Andrei Bud şi Jean Paul Tucan. În iunie 2011, directorul general adjunct Bud era săltat de mascaţi din sediul Petromin şi reţinut de procurorii constănţeni, alături de directorul general de atunci, Florentin Chiforeanu, pentru infracţiuni la legea insolvenţei, într-un dosar greu de tot, legat de soarta companiei maritime de stat, dar pe care începe deja să se aştearnă praful.

În noiembrie 2012, acelaşi Bud este numit consilier personal la cabinetul ministrului Transporturilor, funcţie pe care rezistă, însă, doar până în ianuarie 2013. Nimeni nu a anunţat, nicăieri, angrenarea lui Horia Andrei Bud în aparatul de conducere al Ministerulului Transporturilor, deşi ar fi fost, până la urmă, motiv de mândrie locală. Tot pe blat a fost cooptat în staff-ul de conducere de la Transporturi şi controversatul năvodărean Jean Paul Tucan. Tucan a fost consilier cu jumătate de normă a fostului secretar de stat Lucian Iliescu, fost primar al municipiului Giurgiu, în prezent senator PNL. Tucan a împărtăşit soarta lui Bud, fiind şi el demis din funcţie, tot în ianuarie 2013, după ce premierul Victor Ponta l-a schimbat din funcţie pe secretarul de stat Iliescu. Prezenţa meteorică şi neştiută de nimeni a constănţenilor Bud şi Tucan la şefia Ministerului Transporturilor reprezintă însă un mic cancan pe lângă situaţia incredibilă în care se află un alt consilier de la cabinetul ministrului, descoperit, de asemenea, de "Replica". Este vorba despre Beatrice Elisabeta Constantin, fostul director executiv al Poştei Române. "Mâna de fier dintr-o mănuşă de catifea", după cum era prezentată, la un moment dat, de o publicaţie destinată femeilor de afaceri, ploieşteanca Beatrice Elisabeta Constantin a fost angajată pe funcţia de consilier personal la cabinetul ministrului Transporturilor în iunie 2012, unde a ajuns din postura de director financiar al Romstrade SRL.

Angajata lui Nelu Iordache, de la Romstrade la Aeroporturi Bucureşti şi Portul Constanţa

Da, vorbim despre aceeaşi Romstrade, firma milionarului Nelu Iordache, trimis în judecată în stare de arest pentru prejudicierea Ministerului Transporturilor cu 31,5 milioane de lei, bani europeni destinaţi construcţiei tronsonului de autostradă Nădlac- Arad. Este de-a dreptul incredibilă "coincidenţa" ca un director Romstrade să fie numit consilier în Ministerul Transporturilor, chiar şi înainte ca Nelu Iordache să fie arestat, iar afacerile penale marca Romstrade să fie dezavuate. Informaţii despre contractele de miliarde de euro primite de Romstrade de la Ministerul Transporturilor existau de ani de zile, astfel încât infiltrarea unui angajat al lui Iordache în aparatul guvernamental frizează deja penalul. Spre deosebire de colegii constănţeni Bud şi Tucan, Beatrice Elisabeta Constantin se bucură de un spate mai puternic, astfel încât nu numai că nu a fost demisă după declanşarea scandalului Romstrade, ci a fost chiar avansată. În prezent, "mâna de fier în mănuşă de catifea" este director Sinteză în cadrul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA, dar şi membru AGA, din partea Ministerului Transporturilor, la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, după cum se arată în ultima sa declaraţie de interese, completată la data de 12.03.2013.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102