REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cumpărarea de maşini second hand: O afacere profitabilă?

Cumpărarea de maşini second hand: O afacere profitabilă?

Replica API 16 octombrie 2012 | 00:00 2220

Second hand vs. maşină nouă

Second hand vs. maşină nouă

Deşi am "beneficiat" în ultima perioadă de o scumpire a carburanţilor din partea Petrom, se pare că maşinile sunt iar la căutare. Majoritatea pasionaţilor optează pentru varianta second-hand, o variantă mai ieftină, dar să fie oare mai profitabilă? Dealerii auto susţin că vânzarea de maşini second hand a luat amploare în ultima perioadă, mai ales în lunile august şi septembrie, însă acest lucru nu ne face să credem că achiziţionarea unei maşini second hand este mai avantajoasă decât achiziţionarea unui autovehicul nou-nouţ, dintr-un showroom.

În cele ce urmează vă vom prezenta părerile a trei dealeri diferiţi, şi opţiunile pe care ar trebui să le luaţi în considerare atunci când vreţi să cumpăraţi o maşină la mâna a doua. Îmbrăcat într-un costum care să-i sporească încrederea, dealer-ul Gabriel declară pentru "Replica": "Se vând maşinile, depinde foarte mult de perioadă, cel mai bine se vând în lunile august şi septembrie, aceasta este perioada cea mai profitabilă. Comisionul este de 200 euro, iar noi punem anunţurile pe internet, spălăm maşinile şi le pregătim pentru vânzare". O altă părere pare să îl contrazică pe Gabriel, şi anume: "Nu există luni în care maşinile să se vândă mai bine. Cea mai scumpă maşină scoasă la vânzare acum, de mine, costă în jur de 20.000 euro", declară pentru "Replica" un alt dealer, pe nume Florin. În momentul de faţă ne aflam în pragul unei mari întrebări: care dealer se înşeală şi care dealer are dreptate? De aceea am cerut şi o a treia părere. "Comisionul nostru este de 100 euro. Cea mai scumpă maşină din parc este de 30.000 euro. Maşinile se vând bine, chiar dacă nu în cel mai scurt timp. Poate dura chiar şi două sau trei luni. Depinde foarte mult de cerere şi ofertă", declară pentru "Replica", un al treilea dealer, Marius. Trebuie luat în calcul, atunci când doriţi să cumpăraţi o maşină care a mai trecut prin mâinile a cel puţin un posesor, numărul de kilometri pe care îi la bord, dacă a fost avariată şi în ce mod a fost avariată. Nu în ultimul rând, maşina trebuie să fie înscrisă în România, deoarece înscrierea maşinii vă poate face să scoateţi din buzunar sume importante de bani, suma oscilând în funcţie de tipul de motorizare al maşinii şi anul de fabricaţie. De altfel, trebuie să ştiţi că peste 80% din maşinile aflate la vânzare într-un astfel de parc depăşesc cu uşurinţă 90.000 km la bord. Pentru o maşină obişnuită, oricare ar fi brand-ul pe care îl reprezintă, 100.000 km este pragul în care veţi începe să băgaţi bani în maşină. Probabil veţi fi foarte tentaţi de o maşină ce aparţine unei mărci renumite (BMW, Mercedes, Audi), dar aveţi mare grijă! Deşi preţul unei astfel de maşini (second-hand) poate părea mic în comparaţie cu acelaşi tip de maşină cumpărată "de nouă", accidentele în care a fost implicată maşina vă poate periclita siguranţa pe viitor.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102