REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cuperoza: cauze, simptome și remedii naturiste

Cuperoza: cauze, simptome și remedii naturiste

Replica API 3 iulie 2020 | 00:00 1114

Cuperoza este o afecțiune cronică, incurabilă, care apare pe tenul adulților. Vestea bună este că simptomele cuperozei pot fi controlate prin medicație.

Cauza care determina apariția cuperozei este momentan necunoscută, la fel că și tratamentul pentru vindecarea acestei boli, scrie doc.ro.

Netratată corespunzător, cuperoza se agravează pe măsură ce timpul trece. Mulți oameni confundă simptomele acestei afecțiuni dermatologice cu cele ale acneei ori ale iritațiilor și eczemelor așa că e bine să știi simptomele cuperozei pentru a o putea depista rapid.

Simptome cuperoză

Înroșirea pielii din zona fetei, dar și a gâtului și decolteului, asociată cu bufeuri intense. Zona nasului și obrajii sunt cele mai afectate. Pielea revine la culoarea să, de regulă, după 5 minute.

Roșeața persistența într-o anumită porțiune a pielii, cauzată de dilatarea a unor sute de vase de sânge de la nivelul pielii.

Sensibilitate majoră la stimuli fizici precum atingerea pielii ori expunerea la razele soarelui. Adesea această sensibilitate este atribuită tenului sensibil, însă este, de fapt, un simptom al cuperozei.

Mici pete ieșite în relief, care pot fi confundate cu coșurile. Diferența dintre un ten acneic și unul cuperozic constă în faptul că pe tenul acneic apar și punctele negre, care nu sunt prezente în cazul cuperozei.

Vase sanguine inflamate, mai ales pe nas și pe obraji.

Arsuri la nivelul pielii

Piele uscată

Probleme oculare precum conjuncivită ori umflarea și înroșirea pleoapelor

Cauze cuperoză

Cauza concretă a apariției cuperozei nu a fost încă identificată, însă specialiștii susțîn că această apare odată cu anormalitățile apărute la nivelul vaselor de sânge ale pielii. Ce determina inflamarea acestor vase și dilatarea lor excesivă nu se știe. Un risc major de dezvoltare a cuperozei îl au și persoanele cu o piele foarte deschisă la culoare.

Specialiștii au descoperit că există o legătură între bacteria Helicobacter pylori, care apare la nivelul stomacului și al duodenului, și apariția cuperozei. Se fac încă studii cu privire la acest subiect, însă se pare că această bacterie joacă un rol important în dezvoltarea cuperozei.

Și moștenirea genetică ne predispune la cuperoza, 40% dintre pacienții diagnosticați cu această afecțiune dermatologica având rude apropiate cu aceeași problema.

Factori declanșatori cuperoză

Există o serie de factori care declanșează ori agravează simptomele specifice cuperozei, favorizând vasodilatația la nivelul dermului – Află despre ce este vorba, pentru îi putea evita!

Consumul de alimente fierbinți

Consumul de băuturi fierbinți

Cofeină

Alimentele picante

Produsele lactate

Temperaturile extreme

Razele soarelui

Vântul și umiditatea crescută

Stresul, anxietatea, furia ori rușinea

Efortul intens

Băile fierbinți și saună

Consumul de alcool

Hipertensiunea

Febra

Anumite tratamente medicamentoase

Remedii cuperoză

În afară de tratamentul medicamentos prescris de medicul dermatolog pentru cuperoza ori tratamentul cu laser, există o serie de remedii simple, pe care le poți pune în aplicare de una singură.

Adoptă o dietă sănătoasă – o dietă bogată în fructe și legume, care au compuși cu proprietăți antiinflamatoare, precum și în grăsimi sănătoase și în proteine de calitate va ameliora problema ta. Poți adaugă în regimul tău alimentar și condimente cu proprietăți antiinflamatoare precum turmericul și ghimbirul.

Masca pe bază de castravete – măștile de față făcute din castravete calmează inflamația tenului, dar oferă și o senzație răcoritoare, care combate vasodilatația de la nivelul pielii.

Compresele cu mușețel – aplicarea unor comprese cu ceai de mușețel ori cu ulei esențial de mușețel vor estompa roșeața cu care se confruntă persoanele care suferă de cuperoza.

Uleiul de arbore de ceai – uleiul de arbore de ceai are proprietăți antiinflamatoare, dar și antiseptice, care pot combate simptomele cuperozei. Folosește acest ulei direct pe zona cu probleme.

Ceaiul verde – masarea fetței și a gâtului cu un pliculeț folosit de ceai verde este extrem de eficientă pentru persoanele care suferă de cuperoza. Efectul antiinflamator, dar și antioxidant al ceaiului ameliorează simptomele acestei afecțiuni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920