REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cupşa a "regizat" dezbaterea pe tema Cazinoului fiindcă se vrea viceprimar

Cupşa a "regizat" dezbaterea pe tema Cazinoului fiindcă se vrea viceprimar

Replica API 5 august 2011 | 00:00 110

Potrivit pedelistului Mihai Petre,

Potrivit pedelistului Mihai Petre,

PDL Constanţa a reuşit să ne "adoarmă" simţurile în ceea ce priveşte organizaţia de tineret: nu se "chiuleşte" de la activităţile de partid, aşa cum am concluzionat noi, ci se munceşte la capitolul învăţare. Juniorii pedelişti au, în această perioadă, cursuri intensive de administraţie publică locală, pentru a fi pregătiţi în 2012 să se regăsească - evident, dacă seniorii vor considera că merită - pe listele de consilieri municipali sau judeţeni. Cel puţin aşa susţine preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PDL Constanţa, Mihai Petre. Un alt comentariu al pedelistului a fost acela legat de subiectul "fierbinte" al municipiului în care trăim: Cazinoul Constanţa. Potrivit acestuia, vinovat de starea de degradare în care se află Cazinoul este în primul rând primarul Radu Mazăre; cât priveşte dezbaterea organizată de Asociaţia Absolvenţilor din cadrul Universităţii Maritime pe tema emblematicei clădiri, Petre a comentat că a fost o "aşa-zisă dezbatere, regizată de Ovidiu Cupşa care vrea să fie viceprimar începând cu 2012, în tandem cu Decebal Făgădău şi Radu Mazăre".

Reporter: Ştim că este vacanţă, dar ce se întâmplă cu organizaţia de tineret a PDL Constanţa? Nu există nici o acţiune care să o scoată în faţă, asta înseamnă că v-aţi resemnat că veţi pierde alegerile?

Mihai Petre: Nu vom pierde alegerile. Tinerii învaţă acum ce înseamnă administraţia publică locală, pentru a fi pregătiţi în alegeri. Avem acţiuni în acest sens. Vrem ca înainte de alegeri ei să dovedească faptul că sunt capabili şi că sunt o investiţie bună, aşa încât să se regăsească pe listele de consilieri. Rezultatele muncii noastre de acum le veţi vedea în 2012.

Rep.: Cum vor ajunge tineri pe liste de consilieri, dacă se presupune că dintre ei nu sunt mulţi care să poată finanţa campania, având în vedere că sumele vehiculate sunt de mii de euro?

M.P.: Desigur, o campanie presupune şi un efort financiar. Însă el poate fi compensat cu activitatea. Nu doar partea financiară poate fi luată în calcul în campanie, există şi alte modalităţi de a sprijini partidul.

Rep.: În 2008, care a fost suma pe care Mihai Petre, aflat pe lista de consilieri judeţeni, a dat-o la partid?

M.P.: Nu ştiu acum să o spun exact, dar dacă verificaţi în Monitorul Oficial, apare acolo, declarată, alături de ceilalţi colegi de partid care au contribuit.

Rep.: PDL Constanţa a anunţat că efectuează un sondaj pentru a afla ce vor constănţenii în privinţa Cazinoului. Care sunt întrebările din sondaj şi la ce bun acest sondaj acum? Nu aţi sesizat până în prezent că este o problemă sau toată lumea speculează intenţia primaruluid de vânzare a lui?

M.P.: Acest sondaj este unul corect, unul realizat în mod profesionist, spre deosebire de ceea ce face Primăria Constanţa, care întreabă constănţenii dacă vor Cazinou sau pachete pentru bătrâni. Nu este un sondaj serios ce face primăria, iar modalitatea de a completa chestionarul primăriei este unul greoi, trebuie să accesezi site-ul, să descarci formularul, să îl completezi şi să îl trimiţi înapoi. PDL face un sondaj din oameni în oameni. Cât priveşte starea Cazinoului, consider că principala vină este a primarului Radu Mazăre. El este de 12 ani la conducerea primăriei, iar dacă ar fi stat în aceşti 12 ani prin Constanţa ar fi văzut că este o problemă, nu venea abia acum direct cu soluţia vânzării. O vină o au şi consilierii, dar cei care au dormit până acum în consiliu, care au ajuns acolo pe listele PDL, eu vă garantez că nu vor mai avea mandat de consilier de la PDL din 2012. Tot legat de acest subiect, nu PDL speculează situaţia, eu sesizez că cineva şi-a făcut o Asociaţie a Absolvenţilor din cadrul Universităţii Maritime pentru a organiza o aşa-zisă dezbatere, pe care a regizat-o din postura de reprezentant al acelui ONG, deşi este membru de partid. Este vorba despre consilierul PNL Ovidiu Cupşa, însă există şi o explicaţie a aşa-zisei dezbateri în care nu l-a întrebat pe primar de ce nu a făcut nimic până acum: vrea să se facă remarcat, e în campanie pentru că din 2012 vrea să fie viceprimar, în tendem cu primarul Radu Mazăre şi Decebal Făgădău.

Rep.: Adică din 2012 tot Radu Mazăre va fi primar sau cum? V-aţi consolat cu ideea?

M.P.: Nu este neapărat. Din sondaje reiese, la întrebarea: "Sunteţi mulţumiţi de actualul primar?" că 60% nu sunt mulţumiţi. Deci există acest bazin de nemulţumiţi, acum depinde de ofertă. Până acum nu a existat o alternativă, iar noi sperăm să venim cu una puternică. Se fac sondaje.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218