REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cupșa, supărat pe angajații de la Ambulanță: ar fi lăsat un șofer băut să plece!

Cupșa, supărat pe angajații de la Ambulanță: ar fi lăsat un șofer băut să plece!

Replica API 11 noiembrie 2019 | 06:05 661

După cazul Colectiv, dar şi Caracal, mulţi români s-au convins cum funcţionează 112. Cazuri care au revoltat o ţară întreagă. Însă, la fel de mulţi au sperat că, odată cu aceste tragedii, poate s-a schimbat ceva, iar astfel de tragedii pot fi evitate. Ovidiu Cupşa, şeful CERONAV, a rămas, încă o dată, profund dezamăgit de modul în care funcţionează acest sistem, în special la Constanţa. Vineri noaptea a constatat că totul a rămas la fel, iar tragedii se pot întâmpla şi de acum încolo din cauza celor care ar putea să le stopeze. Fiul său a sunat la 112, după ce un şofer aflat sub influenţa alcoolului a oprit în faţa casei sale pentru că îi era rău. A sunat la 112 însă, în loc să primească ajutor, băiatul a fost certat ambulanţieri. Cupşa a povestit totul pe pagina sa de facebook.

"Astă noapte, băiatul meu cel mare, împreună cu un coleg de facultate, n-au avut altă treabă și au găsit în fața casei noastre un om care tremura la volanul unei mașini. Mașină care bloca circulația - ușor de blocat, de altfel! Cum nu e tocmai cușer să găsești așa ceva, a sunat la toate numerele de poliție pe care le-a găsit pe Goagăl - circa vreo 5 - fără să-i răspundă nimeni. Apoi și-a luat inima-n dinți și a deranjat la 112. A răspuns la un îndelung interogatoriu despre vârsta, evaluarea psiho-motorie și numărul de la pantofi a șoferului cu pricina. Fii-miu a tras la telefon concluzia logică că omul pare hipotermic și a așteptat cuminte să vină cineva.

Finally, a venit o ambulanță, care l-a deranjat la rându-i pe șofer, bătându-i în geam. L-au evaluat ei acolo medical și au constatat că e beat. - Ați băut? Omul a confirmat: - Da, am băut! N-am nimic, mi-e doar frig. Să vezi râsete și glume între șoferul de la ambulanță și bețiv! - Ia uite, mă! Ăsta ne-a chemat pentru un om beat! Ia dă tu buletinul, datele, alea-alea! - Și dacă până dimineață murea de frig?... Finally! Fiind mai tânăr și mai puțin experimentat cu metodele profi' ale băieților de la 112, i-a mai pierit spiritul civic, și-a luat inima-n dinți și m-a solicitat și pe mine", a povestit Ovidiu Cupşa. Ajuns la faţa locului, şeful CERONAV a intervenit după ce a observat că bărbatul a fost lăsat să plece beat la volan. " Până să mă up-dateze, am văzut mașina moț în drum, șoferul împleticindu-se, urcând la volan și plecând în trombă cu mașina. De ce le-ați lăsat să plece, dacă era beat? am întrebat eu nedumerit. Păi, ce, noi suntem poliție? De ce n-ați sunat la poliție? A sunat, băiatul, dar în final a sunat la 112. N-aveți dispecerat comun? Ba da. Dar de ce n-a specificat că e beat? Să sune înapoi să spună că e beat! Dar dumneavoastră nu comunicați cu dispeceratul? Nu, noi suntem "de teren". Sunați la 112, spuneți că e beat!.. Ca să ce? Oricum a plecat?!, a continuat Cupşa.

A revenit la 112 şi...."am fost întâmpinați cu mult profesionalism și distinsă răceală, certați pe rând de operator și de cei de la ambulanță. Discuție de Kafka, finalizată cu revolta noastră și agasarea lor. O să vă fac mâine o reclamație! Nu vă mai țin firul ocupat! N-aveți decât, faceți unde vreți! Halucinant era că oamenii ăia păreau toți convinși că au acționat corect! Și mai ales că, dacă omul nu era încă mort sau pe moarte, au fost deranjați degeaba. Acu' io-s mai hârșâit, și știu că sistemul e profund viciat. Da fii-miu, care abia acum cam află cum stă treaba și încă mai crede în autorități, civism și alde alea (că așa l-am educat) s-a revoltat pentru prima dată explicit: Nu se poate așa ceva! Nu-i normal! Ce să-i spun eu? Că-i normal?

Că poliția doarme, că cei de la dispecerat te ceartă că-i deranjezi, că ambulanța face glume cu bețivii și-i urcă la volan? Că spiritul civic e persiflat? N-am să-i spun asta! N-am cum să girez în fața copiilor mei anormalitatea! Din discuții am tras concluzia că oricum poliția nu era pe fir și că nenea cu mașina oricum a plecat, așa că ei și-au făcut treaba", a conchis Cupşa.

"Am fost revoltat că a asistat fii-miu de 19 ani la chestia asta, că l-am educat frumos, să aibă spirit civic şi să creadă într-o societate în care lumea îşi face treaba. A rămas cu un gust amar, cu concluzia că suni degeaba la 112. În loc să-i fie apreciat spiritul civic, a fost certat de şoferul de pe ambulanţă că de ce nu a spus că e beat, că trebuia să sune la poliţie. Dar a sunat şi nu a răspuns nimeni. L-au certat pentru deranj şi m-a sunat pe mine", a declarat, pentru Replica Ovidiu Cupşa.

Ce spun reprezentanţii SAJ

Au fost chemati pentru un pacient care tremura în maşină. La locul solicitării era o mașină oprită pe mijlocul drumului cu un șofer cooperant, conștient. A fost urcat în ambulanță unde a fost monitorizat. Pacientul a afirmat că a băut un pahar de vin și nu dorește să meargă la spital, deoarece nu are o problemă de sănătate. Ambulanţieri i-au recomandat să parcheze mașina pe dreapta și să plece cu un taxi. Pacientul a parcat mașina pe o străduță, urmând să ia un taxi.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tot sistemul trebuie reformat. bravo pt atitudine.mie mi s-a parut faina abordarea. chiar cu umor. ar trebui sa scrieti o carte dle cupsa. nu va lasati intimidat de vorbe rautacioase.
3
0
Sa nu piarda pnl din cauza la reclamagii !!Opaaaa PNL CONstanta face si amenintari la adresa angajatilor Ambulantei!! Intrigati lumea la ura si dezbinare. Multumim ca ne deschideti ochii si ne arati cine sunt defapt cei din PNL.
0
2
Bai Cupsa,tu blochezi strada ingusta cu masinile.Bagati-le in curte,ca n-ai loc sa treci.Erati in stare sa va intindeti cu gardul si pe strada in Kamsas,n-ati cedat un metru sa se faca strazile mai late.Stati inghesuiti ca oile-n staul si circulati numai pe sens unic,ca tramvaiul.
2
1
Dar fiisu era tras?
1
2
daca o ruda apropiata ar avea de suferit din "intalnirea" cu un sofer beat-drogat si nu ar fi implicat un nume cunoscut, cum ati reactiona tolomacilor? pzd-ul dauneaza grav judecatii normale, corecte!
7
1
Cupsa e un lingau ratat, sluga oricui este la putere. Siktir bai otreapa!
7
2
Aici nu e vorba de Cupsa, de copilul lui sau de pnl...voi aveti un fix. E vorba de sistem si de faptul ca persoana in stare de ebrietate putea accidenta pe oricare dintre voi si acum nu mai puteati lasa comm pe replica...va mai vedeam doar in poze
5
2
Cupsa tradatorul ideal, ar trada-o si pe ma-sa pt un post caldut, divortat si ratat. Cel mai slab pnl-ist posibil, carpa psd-ului.
7
1
Noi i-am asfaltat strada la care are doar el casa. Acum sper ca ne intoarce serviciul!
3
3
Ai uitat sa spui si director general la CN.ACN.SA. Cind facea curatenie femeia de serviciu in biroul lui,gasea cite 2 sticle de whisky goale in fiecare zi.asa administra acest betiv Canalele Navigabile.
6
1
Auzi la el,nu a venit politia! Dar la tine a venit mai magarule,sa nu folosesc alt termen,cat ai blocat Soveja lasandu-ti masinuta ta Q7 in dublaj pe banda 1 ani de zile! Taci din gura si mergi pe burta ca mai spun si altele
7
3
Traiasca Cupsa! mason, scriitor, inginer, comandant de nava, director la ceronav, profesor la umc, poet, membru in diverse comitete si comisii, iar mai nou salvator de vieti omenesti si luptator civic. Ura! ura!ura!
6
2
O sa va propunem pt. Premiul Nobel ! Pune dracu mana pe carte si invata sa te exprimi corect in scris !
4
6
Am intrat impreuna cu d Cupsa in 2011 in apartmentul pe Soveja la FT4 cand a luat foc si Am scos afara un om ars de butelia care a produs explozie si sotia lui a dat ingrijiri medicale pana a venit salvarea. Si am stins focul cu galeti cu apa de la vecini de pe palier de la etaj unu si nimeni nu nea zis ceva de bine si neau certat ca ce facem acolo dar omul murea ars daca nul scoteam afara. Nici atunci na venit politia si salvarea a venit ff greu dupa ce a venit televiziunile.
11
3
aia cu sistemul viciat e adevarata.de aia o dam mereu in bara. ca in loc sa ne unim ne injuram. am ajuns sa dea naiba de nu ne meritam soarta. baiatul a facut ce-a stiut. a sunat la 112. inteleg ca aia de la ambulanta au confirmat ca l-au lasat pe ala sa plece cu masina.si ca tot el a chemat politia. da pe unii ii fute grija de ce nu l-a lasat pe ala in drum. tara de rahat! pesedisti de rahat. bravo ma baiatule! ai facut ce trebuia! viteji astia care injura pe aici treceau pe langa si injurau. atata stiu sa faca.
11
0
Fii-su trebuie sa-i suga pwla betivului , poate se incalzea !
6
13
da fisu stie cu ce infractor sta in casa.... da nu sume la 112
7
10
Bai filozoful lui peste' , fiitu a sunat la 112 asa cum ar fi procedat si orice alt cetatean , martor la un astfel de trist evenimement. Dar , de aici, sa faci din petricica in ditamai bolovanul, dintrun martor oarecare intrun vipulet al carui tatuc tanjeste sa fie bagat in seama, e distanta mare. Care tine de bun simt, de un simt civic normal, nu de o aroganta de doi bani, de un pupincurism demn de psd! Asa ca , tov Cupsa, mai usor cu nesimtirea, cu .... Mai bine da-ti demisia, ca prea esti lepra ca se te mai sustina cineva, lepra!
8
11
De apreciat spiritul civic al copilului. In ziua de azi din ce in ce mai rar ne intereseaza ce se intampla in jurul nostru. Nu ne facem bine prea curand. Angajatii ar trebui sa isi faca treaba. De ce este criticat atat de aspru sistemul bugetar? Din cauza dispeceratului 112 care iti da flit, a persoanelor de pe ambulanta care considera ca le deranjezi pt nimic, a doctorilor carora le deranjezi somnul, a functionarilor pe care ii deranjezi cand isi pilesc unghiile etc. Pana una alta, bravo, copilule! O sa te mai dezamageasca tara asta de multe ori
14
4
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita...
9
0
Soferi beti sunt si pe microbuzele de la Vivo. Nu au afisat pe parbriz traseul pt ca nu il respecta. Circula pe unde vor ei, motivand ca e aglomerat pe strazi. Microbuzele lor trebuiesc casate deoarece pun viata calatorilor in pericol. Chiar nu ii verifica nimeni ?????????????????????????????????
8
0
cupsa scrie binisor, mult peste media pe tara, se vede ca a invatat in liceu, atunci se formeaza cultura genarala.
7
2
Un articol plin de greseli gramaticale , cea ce in ultima vreme , se constata foarte des la acest ziar ! Si ..... trebuia sa intre in plin plan Ovidiu Cupsa !!
4
7
Le doresc celor care tot fura curent pe aici, sa aiba parte de evenimente dastea urate in care sa aiba nevoie de 112 asta si sa vina acolo vre un burtos dala sa se dea jos de la volanul unei ambulante si sa le de la gura natural cu un sictir imaculat.
11
4
Mai rar gasesti spirit civic in Constanta. Constantenii sa inteleaga ca trebuie sa isi faca treaba ca sa putem trai in siguranta.
14
1
In loc sa citesti articolul RELU si sa tragi niste concluzii destul de evidente, ai vazut acolo numele de Cupsa si ai inceput sa latri prostii. Felicitari baiatului pt. spiritul civic. Sa speram ca pe viitor ne facem bine si incepem sa ne facem treaba pt. care am fost angajati. Din pacate o sa mai dureze..
16
5
Te doaremintea
12
3
Chemat politia bagat sa se racoreasca pana dimineata. Dar nu e Franta Germania sau UK. Neam de secaturi si manelisti.
18
2
Are dreptate Cupsa! Tara si sistem de idioti
15
7
Cupsa o javra care da limbi la toate partidele, nici gura ramasa fara dinti acum nu-I miroase. Stie sa slugareasca la culme.
14
16
Ambulanta trebuia sa-l retina si sa cheme politia. Mai ales ca era pe strada.
24
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218