REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Curăţat de garaje, Năvodari îşi mai trage o parcare

Curăţat de garaje, Năvodari îşi mai trage o parcare

Replica API 9 ianuarie 2015 | 23:30 125

În aşteptarea primăverii

În aşteptarea primăverii

Primăria Năvodari anunţă că a demarat un nou proiect privind dezvoltarea infrastructurii oraşului şi, încă de la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, reprezentanţii autorităţii locale au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Amenajare Parcare în Zona Blocurilor P10, P6, P3, R6”. Viitoarea parcare va fi amplasată pe strada Salciei, unde, în prezent, terenul este liber de construcţii după ce, anterior, pe acesta fuseseră amenajate garaje.

Potrivit primăriei Năvodari, suprafaţa terenului este de 1.255 mp, pe care se vor regăsi locuri de parcare, trotuare, alei pietonale şi spaţii verzi, iar viitoarea parcare va avea 43 de locuri. „După cum se poate sesiza, vremea nu este prielnică. Lucrările vor începe când vremea ne va permite, sper eu pe la finalul lunii februarie. Este o parcare, ca toate celelalte de altfel, necesară oraşului Năvodari. Suma necesară va fi acoperită din bugetul local, sigur trebuie să treacă prin aprobarea de buget. Este vorba de două miliarde de lei vechi, iar lucrările vor dura aproximativ o lună şi jumătate sau două luni. De fapt, o lună şi jumătate”, a spus viceprimarul de la Năvodari, Florin Chelaru, pentru Replica.

Stop joc pentru Mamaia – Năvodari. Temperaturi de -15 grade

La începutul lunii septembrie a anului trecut, printr-o hotărâre a Consiliului Local Năvodari s-a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu referitor la obiectivul de investiţii “Supralărgirea DC 86 Mamaia-Năvodari”. Obiectivul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare al polului Naţional de Creştere Constanţa. După ce s-a constatat că cerinţele legale privind exproprierea pentru cauza de utilitate publică, a fost trimisă la Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) propunerea ca lucrarea “Îmbunătăţirea accesului între municipiul Constanţa şi platforma industrială Năvodari prin lărgirea bulevardului Mamaia-Năvodari” să fie declarată de utilitate publică de interes local. Tot din cauza vremii lucrările stagnează şi la drumul care leagă staţiunea Mamaia de oraşul Năvodari. „La fel ca şi în cazul parcării, vremea nu permite lucrările în ritm normal. Având în vedere temperaturile de -15 grade, au loc lucrări de întreţinere acum şi este asigurată când o bandă pe sensurile de mers”, a concluzionat Chelaru, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367