REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CURIOS! Transguard Security PIERDE CONTRACTE pe BANDĂ RULANTĂ

CURIOS! Transguard Security PIERDE CONTRACTE pe BANDĂ RULANTĂ

Replica API 19 ianuarie 2021 | 23:54 7520

Firma de pază Transguard Security SRL, care a cunoscut, în ultimii ani, o explozie a afacerilor, pierde, încet dar sigur, contractele cu statul. Văzând unde ca asta, patronii firmei de pază au luat cu asalt Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. După ce a contestat procedura pentru achiziția serviciilor de paza a bunurilor municipiului Constanța, societatea controlată de Corina Ușmec și de afaceristul Cătălin Mirea, au blocat și licitația organizată de Canalele Navigabile. Mai nou, Transguard Security SRL a contestat și procedura de licitația publică desfășurată de Universitatea Ovidius, pentru atribuirea acordului cadru având ca obiect Servicii de pază și ordine publică.

Pe 26 octombrie a.c., Transguard Security SRL, deținută de Ileana Corina Ușmec și, până anul trecut și de Cătălin Mirea, a contestat documentația de atribuire întocmită în cadrul procedurii„proprii” de atribuire, a contractului de achiziție publică având ca obiect„Servicii de pază civilă fixă și pază prin patrulare auto la obiectivele CN ACN. SA, inițiată de Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA, și a solicitat admiterea contestației, obligarea autorității contractante la adoptarea măsurilor de remediere; anularea procedurii dacă nu pot fi luate măsuri de remediere. CNSC a admis cererea, în parte, contestația formulată de firma de pază și a obligat Obligă entitatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, să remedieze documentația de atribuire corespunzător criticilor admise, cu respectarea celor evocate în motivare, să stabilească o nouă dată limită pentru primirea ofertelor.

Au pierdut și contractul cu Universitatea Ovidius

N-a reușit, însă, să blocheze licitația desfășurată de Universitatea Ovidius, pentru atribuirea acordului cadru având ca obiect Servicii de pază și ordine publică. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins cererea firmei de pază de reluare a procedurii.

Profit de 20 milioane de lei

Transguard Security SRL a raportat pentru anul 2019 o cifră de 19 976 840 lei și un profit net de 5 086 219, cu 474 angajați, dar și datorii de 3 006 752 lei. Firma de pază înființată în anul 2006 cunoaște o explozie a afacerilor de la un an la altul: de la 0 cifră de afaceri în 2006, la 1,2 milioane lei în 2009, a urcat la 2,5 milioane lei în 2012, până la 3,7 milioane lei în 2015 și 6 milioane lei în 2016, pentru a ajunge, iată, la aproape 20 milioane de lei în 2019.

Fostul asociat, Cătălin Mirea, reţinut în scandalul „Beta”

La această dată, Transguard Security SRL are ca unic asociat și administrator pe Ileana Corina Ușmec, dar până anul trecut acționar era și Cătălin Victor Mirea. În urmă cu 15 ani, Cătălin Victor Mirea era reținut în urma scandalului între interopi, de la terasa ”Beta”, din iulie 2004, când mai mulți membri indivizi (printre care și Giolacai Arsen) au fost atacați cu bâte și arme albe, cu patronul de la Transguard Security în fruntea ostilităților.

Ușmeac mai este implicată în societățile: Interconst 2005 SRL, Transguard Protect SRL, New Mineral Procesing SRL. Gurile rele spun că Mirea încă se ocupă de afacere Transguard Security, însă din spate.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
desfiintati firmele de paza ca si bat joc de angajati fostii securisti comunisti se imbogatesc de pe urma amaratilor sper ca dumnezeu sa i judece pt faptele lor amin
2
0
Ionut vanghelici este cel mai smecher are 3 case bani masini muschi tot ce vrei
1
2
Stai linistit ca dumnezeu lucreaza unul care si a batut joc de agentii cernavoda de le a bagat aparate datix de se invarteau ca prostii din 10 in 10 min sau 30 min cu 30 pe ploaie ninsoare si inghet se afla la 2 m sub pamant mai avea cateva luni pana la pensie dumnezeu sa l odihneasca in pace ce dai aia primesti
5
1
La Cernavoda nu am dat salariile pe ultima luna si nici banii pe concediu si nici bonurile la fraieri de aproape 2 ani cand am pierdut licitatia au muncit fraierii pe degeaba si nu ne intereseaza ca aveau familii copii de intretinut dar o sa aibe grija dumnezeu de noi
10
1
Pai le cam ajunge, nu? Acum sa ii ia ANAF ul la bani marunti ca sunt plini de datorii si nu le-a facut nimeni nimic pana acum ca erau protejati
10
0
ia uite ce umbreluta roz are
6
0
Este un om mare gay
4
0
Duru spala curu dar pe Mireasa n-o spala nici Marea Neagra.
3
0
Si Kokkai recupereaza. A trecut Temungin la PNL si gata se rezolva problemele. PSD-ul nu mai este folositor acum. Peste patru ani mai vedem. Oricum este aripa mare pesedista in PNL. Asa se fac banii in Romania.
5
2
Ines Sultanica ce mai face ?
1
6
asta nu are habar sa scrie corect systems sau processing, scrie sistems si procesing, dar vrea contracte cu statul din banii nostri!!! fmm!!!
10
0
Cine dracului este acest arsen pe care tot il pomeniti mereu?
7
7
Pai care este pierderea pe banda rulanta Una CASTIGATA una pierduta
10
8
Tare omu! Nu prea iese in evidenta
10
12

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218