REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Curs de perfecţionare pentru medicii ATI, la Spitalul Judeţean Constanţa

Curs de perfecţionare pentru medicii ATI, la Spitalul Judeţean Constanţa

Replica API 15 iulie 2021 | 23:51 1520

Îngrijire tot mai precisă şi mai eficientă pentru pacienții internați în secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Medici ATI de la toate unitățile sanitare din județ au participat astăzi, la un program de instruire, în cadrul SCJU Constanța.

Profesioniştii în furnizarea serviciilor de asistenţă medicală pentru pacienţi au realizat un program special de pregătire al personalului medical din ATI, după ce mai multe echipamente de înaltă performanță au fost recent achiziționate de SCJU Constanța, în cadrul programului Dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa în vederea consolidării capacităţii de gestionare a crizei sanitare Covid-19.

Astfel, secția clinică ATI din cadrul SCJU Constanța a fost dotată cu:

-10 ventilatoare mecanice de înaltă performanță (monitorizează statusul nutrițional al pacientului, determină capacitatea pulmonară la sfîrșitul expirației, determină PeeP, etc)

-10 monitoare funcții vitale

-2 aparate de anestezie de înaltă performanță (dintre funcțiile acestora amintim monitorizarea transmisiei neuromusculare - NMT, monitorizarea entropiei-nivelul de sedare al pacientului si al gradului de analgezie al pacientului - SPI)

“Aparatura medicală performantă este una dintre armele cele mai puternice în lupta cu Covid-19. Cu cât avem mai multe arme, cu atât suntem mai puternici. Bineînțeles că, într-un război pe viață și pe moarte, cum s-a dovedit această pandemie, este esențial să fim uniți, să formăm o echipă puternică. De aceea m-am gândit ca la cursul de astăzi, să participe cât mai mulți dintre medicii de terapie intensivă, nu doar din spitalul nostru, ci din tot județul. Pentru că toți am îngrijit pacienți cu Covid, toți am pierdut pacienți. Pentru noi toți, orice informație contează”, a declarat directorul medical al SCJU Constanța, dr. Marius Prăzaru.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește modernizarea și tehnologizarea infrastructurii sanitare și creșterea calității serviciilor oferite, dar și a numărului de beneficiari finali de servicii medicale.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Desi nu a fost spital covid, judeteanul a tratat mai mult covid decat infectioasele. Iar la corturi...doar aia cu forme foarte foarte usoare si cu pile .
0
0
Sunt binevenite aparatele,dar personalul sa stie sa le foloseasca si sa vrea sa le foloseasca!
1
0
Pai la Spitalul Judetean nu primiti bolnavi de covid - ii trimiteti la spitalul de la gara sau in corturi sau in judet...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369