REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
26.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Cursa Copiilor la Alerg 24 de ore Autism Marea Neagra: se va forma un lanț uman

Cursa Copiilor la Alerg 24 de ore Autism Marea Neagra: se va forma un lanț uman

Replica API 18 aprilie 2018 | 00:11 512

Peste 500 de elevi ai ciclului primar din județul Constanța sunt așteptați să participe la evenimentul sportiv “Alerg 24h Autism Marea Neagră”, care are ca scop pomovarea drepturilor de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități.

Startul Cursei Copiilor va avea loc sâmbătă 5 mai, începând cu ora 11, din Piațeta Perla din Mamaia, iar traseul va avea o distanţa de un kilometru. Copiii vor avea posibilitatea ca la sfârșitul traseului de alergare de 1 km să primească din partea organizatorului, Centrul Psihologic Marea Neagră, medalia personalizată din acest an cu forma geografică a județului Constanța .

“Ne dorim să oferim copiilor un eveniment special de care să-și aducă aminte cu plăcere. În acest sens, fiecare participant va beneficia de brățara oficială a evenimentului, numărul de concurs și medalia de finisher, aceeaşi pe care o vor primi şi adulții”, declară Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

Înscriere gratuită pentru elevi

Înscrierea școlilor la eveniment este gratuită, datorită sponsorizării oferite de către o agenție de turism.

“Agenția Eximtur a primit cu bucurie propunerea de a susține această competiție sportivă dedicată copiilor. Ofertele noastre se adresează în principal familiilor, iar faptul că putem susţine un eveniment dedicat copiilor se apropie mult de viziunea noastră. Această acțiune ne dorim să devină o tradiție în viață celui mai reprezentativ oraș turistic din România, iar agenţia noastră cu siguranță va fi un partener important și în anii următori”, declară Oana Tilincă, directorul Eximtur Agenția Constanța.

Spectacol artistic la Alerg 24h Autism Marea Neagră

Imediat după terminarea Cursei Copiilor, Centrul Psihologic Marea Neagră va oferi micuţilor prezenți la eveniment un spectacol artistic, care va fi susținut de către cunoscuta trupă de teatru constănțeană “Suflețel”.

În completarea spectacolului, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” și Colegiul Național de Arte "Regina Maria" din Constanţa vor oferi momente artistice cu cei mai talentați elevi ai acestor instituții de învățământ.

“Am transmis invitația tuturor școlilor din județul Constanța care doresc să participe la o competiţie cu adevărat specială, sperăm să ne onoreze cu prezenţa cât mai multe şcoli, deoarece dorinţa noastră cea mai mare este să promovăm cât mai mult mişcarea”, declară Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

Înscrierea elevilor la eveniment se poate face doar prin intermediul școlilor, iar numerele de concurs ale participanților vor fi personalizate cu numele instituțiilor de învățământ din Constanța.

“Sportul și mișcarea au reprezentat mereu un reper important în dezvoltarea elevilor din Școală “Nicolae Tonitza”. Proiectele Centrului de Autism Marea Neagră fac parte din sufletul școlii noastre și avem speranța că toate instituțiile de învățământ din județul Constanța vor fi prezente la acest eveniment prin care să putem transmite un model de urmat și pentru alte județe din țară”, declară Nicoleta Bercaru, directorul Școlii “Nicolae Tonitza” din Constanţa.

500 de copii vor forma un lanț uman

Pentru a încuraja efortul celor înscriși în Cursa de 24 de ore, la ora startului, copiii îi vor aplaudă pe adulți și vor forma pe plajă un lanț uman imens, în semn de respect pentru competitori.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699