REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cursa pentru Downing Street: Rishi Sunak câştigător-surpriză al unei noi dezbateri

Cursa pentru Downing Street: Rishi Sunak câştigător-surpriză al unei noi dezbateri

Replica API 6 august 2022 | 10:19 716

Fostul ministru britanic de finanţe şi candidat la Downing Street, Rishi Sunak, la coadă în sondaje, a părut să convingă numeroşi alegători conservatori în cursul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri televizate de joi, la care a participat şi rivala sa, Liz Truss, notează AFP.

Rishi Sunak

După 90 de minute în direct în care cei doi candidaţi şi-au putut dezvolta fiecare pe rând proiectul fără a se înfrunta, membrii Partidului Conservator prezenţi au votat cu mâna ridicată candidatul preferat.

Spre surprinderea tuturor, Rishi Sunak - depăşit cu peste treizeci de puncte de rivala sa în intenţiile de vot, potrivit unor sondaje recente - a convins marea majoritate a publicului.

Membrii Partidului Conservator votează pe parcursul lunii august pentru a-şi alege noul lider care îl va înlocui pe Boris Johnson în Downing Street, măturat de o serie de scandaluri, citează Agerpres.

Dacă Liz Truss a ieşit câştigătoare în confruntările anterioare, joi a fost nevoită să bată în retragere atât legat de politica ei economică - prevede reduceri de taxe pentru a face faţă scăderii nivelului de trai -, cât şi de multiplele sale schimbări de opinie.

"Intenţionaţi să vă cereţi scuze?", a întrebat un participant referitor la planul său de reducere a salariilor funcţionarilor publici din regiunile cele mai defavorizate, idee abandonată în cele din urmă la câteva ore după anunţul său.

"Nu este nicio ruşine să spun că nu funcţionează aşa cum mi-am dorit şi că mi-am schimbat poziţia", a răspuns ea.

"Care este adevărata Liz Truss?", a întrebat-o apoi jurnalista Kay Burley în hohotele de râs ale publicului, enumerând numeroasele schimbări de opinie ale şefei diplomaţiei, de la Brexit la Ucraina şi monarhie.

Spre deosebire, Rishi Sunak, fără prea mare succes până în prezent pentru a ajunge la baza partidului, a părut să convingă publicul care l-a aplaudat în repetate rânduri.

Cultivând o imagine de personaj extrem de politicos, el nu a ezitat să se ia în derâdere. Întrebat despre un videoclip din 2001 în care se lăuda că nu are prieteni din clasa muncitoare, bogatul fost ministru a regretat acele "remarci stupide".

"Şi acum?", a fost întrebat. "Ei bine, nu-mi pierd timpul întrebându-i (dacă sunt din clasele inferioare)", a răspuns el în aplauzele publicului.

Rishi Sunak a arătat încă o dată divergenţele sale cu Liz Truss privind problemele economice, subliniind că "rădăcina problemei" este inflaţia, şi nu impozitele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102