REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cursa pentru şefia Parchetului European. Mureşan: Kovesi va fi audiată în Comisia LIBE a PE la sfârşitul lunii februarie

Cursa pentru şefia Parchetului European. Mureşan: Kovesi va fi audiată în Comisia LIBE a PE la sfârşitul lunii februarie

Replica API 13 februarie 2019 | 00:00 192

Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruţa Kovesi, candidată la şefia Parchetului European, va fi audiată în Comisia LIBE a Parlamentului European la sfârşitul lunii februarie, procesul de selecţie urmând a fi finalizat până la finele lunii martie, a declarat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan.

”Litera legii spune doar că Pasrlamentul şi Consiliul votează procurorul european. Acum, de vreme ce nu există niciun precedent, se stabilesc tehnicalităţile şi se are în vedere ca audierea candidaţilor să aibă loc în comisia de specialitate a Parlamentul European pe 25 sau 26 februarie. Cel mai probabil pe 26 februarie”, a declarat pentru MEDIAFAX eurodeputatul Siegfried Mureşan.

Comisia principală care desfăşoară audierile, a mai precizat Mureşan, este Comisia LIBE, iar Comisia de control bugetar este asociată acestor audieri.

”Trebuie decis exact formatul audierilor, precum şi procedura exactă de vot. (...) Va avea loc votul în comisiile de specialitate, după care va fi votul în plen. În paralel se desfăşoară şi procesul în Consiliul UE la nivelul miniştrilor de Justiţie, cu obiectivul de a finaliza acest proces cât mai rapid. Obiectivul este de a-l finaliza până la sfârşitul lunii martie”, a adăugat Mureşan.

Potrivit calendarului Parlamentului European, Comisia libertăţi civile, justiţiei şi afaceri interne (LIBE) are şedinţe pe 25 februarie de la ora 16.00 şi pe 26 februarie, de la orele 10.00 şi 15.30.

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European, potrivit unei informări transmise către preşedintele PE, Antonio Tajani şi lui Tudorel Toader,în calitatea sa de ministru al Justiţiei din ţara care deţine preşedinţia Consiliului UE.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce fapte ilegale a facut aceasta "faptura"? Ce dovezi aveti sa sustineti afirmatiile voastre? Sunteti niste votanti PSD lipsiti de creier!
2
1
Romania mai are putin si cade de pe harta. Unde, aiurea, in lumea civilizata, o asemenea creatura, cu tot balastul faptelor sale ilegale, ar putea avea sustinere pentru o functie de asemenea vizibilitate? Doar intr-o tara de handicapati ca cei ce posteaza in favoarea ei sau fac lobby pe bani grei pentru a o vedea acolo. Ma minunez de atata prostie ...
1
2
convins dna va ocupa postul care-i vine manusa, pregatire de exceptie, rezultate extraordinare, motiv ptr care este sustinuta si de tarile celor doi contracandidati. Apoi, sa inceapa circul- puscariasul draknea si toti ceilalti ce au sustras fonduri europene- vor fi preluati si judecati exact de dna Kovesi. Felicitari dna
0
2
Cea mai mare javra international o kgb ista notorie care a supt piticul la tot sri sa ia dottore si ia dat pizda lui base putin pe ciclu si nespalata de cativa ani pute a smac de la o posta.
2
3
La parnaie! O spun nu ca sunt PSD ist sau corupt ci, ca stiu din punct de vedere profesional cate abuzuri a comis!
3
6
Deformata fizica si mintal ar trebui sa zaca la bulau.
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218