REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cursul acreditat de agricultură ecologică revine în Constanța

Cursul acreditat de agricultură ecologică revine în Constanța

Replica API 4 noiembrie 2017 | 00:03 222

Trainerii cursului se diferențiează prin experiența practică pe care o au în agricultură ecologică și prin familiarizarea cu problemele și necesitățile reale ale fermierilor. Lectorii îi vor învață pe cei prezenți care sunt etapele ce trebuie urmate pentru a deveni producător certificat ecologic, de la cultură plantelor și creșterea animalelor în sistem ecologic, până la condiții de certificare, relații cu furnizori și proceduri de export.

Participanții la curs vor beneficia la finalul programului de formare, în urmă unui examen de specialitate, de un certificat de absolvire autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări și recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, pentru „Operator în ferme ecologice mixte”, cod COR: 314205. Constănțenii care vor obține acest certificat vor putea accesa proiecte susținute din fonduri europene cu ajutorul diplomei și vor avea posibilitatea de a obține finanțare externa.

Constantenii vor avea la dispoziție patru zile de formare în creșterea animalelor în sistem ecologic, cultură plantelor ecologice și certificarea fermelor bio. În ultima zi, cursanții se vor deplasa la o fermă ecologică din județ pentru a vedea ce presupune, din punct de vedere administrativ și productiv o fermă ecologică, de la un fermier cu experiență practică în domeniu. Cei care sunt la început de drum în agricultură bio își vor însuși noțiunile de baza din creșterea animalelor și cultură plantelor în sistem ecologic, iar fermierii cu experiență din județul Constanța vor identifica noi oportunități de afaceri în domeniu.

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța organizează, în parteneriat cu agenția de training, Creative Business Management, un curs de agricultură ecologică. Cursul se va desfășura în Constanța, la sediul C.C.I.N.A., în perioada 25-28 noiembrie 2017.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367