REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cursul gratuit de limba turcă - o tradiţie a Universităţii „Andrei Şaguna”

Cursul gratuit de limba turcă - o tradiţie a Universităţii „Andrei Şaguna”

Replica API 24 noiembrie 2017 | 00:00 459

Universitatea „Andrei Şaguna” (UAŞ) a inaugurat cursul de limbă turcă, devenit tradiţional pentru instituţia noastră. Este al cincilea an universitar în care este predat acest curs, într-un spaţiu special amenajat, cu mobilier şi decoraţiuni turceşti originale – sala „Yunus Emre”, denumită după marele poet mistic turc din secolul al XIII-lea.

Pot deveni cursanţi, în regim gratuit, atât studenţii universităţii, de la toate facultăţile, cât şi cadrele didactice, iar profesorii sunt vorbitori nativi de limbă turcă, care au o metodă de predare ce nu necesită cunoaşterea limbii române.

Ca în fiecare an, deschiderea cursului a fost programată în preajma datei la care este comemorată trecerea în eternitate a lui Mustafa Kemal Ataturk, făuritorul Turciei moderne. La ceremonie au participat directorul Centrului Cultural Turc Yunus Emre din Constanţa, domnul Ramazan Ylmas, directorul Institutului Yunus Emre din București; domnul Tuna Balkan şi domnul Yunus Emre Bakirci, viceconsulul Republicii Turcia la Constanţa. De asemenea, au fost prezenţi studenţii turci care studiază la UAŞ în cadrul programului „ERASMUS +”.

Cele două citate din opera lui Yunus Emre care împodobesc pereţii sălii – „Să iubim și să fim iubiți, căci lumea n-o s-o moștenim” și „Nu suntem împotriva credinței nimănui, din buna cunoaștere a credinței fiecăruia ia naștere prietenia” evidențiază principiile ce stau la baza relațiilor de prietenie turco-română pe care Universitatea „Andrei Şaguna”, prin activitățile Clubului Culturii Turcice „Mustafa Kemal Atatürk” le sprijină şi le cultivă.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La turcaleti,tataret,machedonet,jidanet,lipoveneti,cioret,hungureti si alte clase de suboameni
1
1
pisica unde nu ajunge ..zice ca pute
1
1
Grijania mamii voastre de pagani....Marsh...
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218