REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cursurile din învăţământul preuniversitar şi universitar se pot desfăşura şi online - proiect adoptat de Senat

Cursurile din învăţământul preuniversitar şi universitar se pot desfăşura şi online - proiect adoptat de Senat

Replica API 28 iulie 2020 | 00:00 1010

Activităţile desfăşurate în învăţământul preuniversitar şi universitar se pot desfăşura şi online în situaţia în care se instituie starea de urgenţă sau cea de asediu, potrivit prevederilor constituţionale, conform unui proiect iniţiat de senatorul PSD Ecaterina Andronescu, adoptat în şedinţa de luni a plenului Senatului, în calitate de Cameră decizională.

Proiectul a fost adoptat cu 102 voturi "pentru" şi 26 "împotrivă", scrie Agerpres.

Andronescu a explicat într-o declaraţie susţinută în plen că este vorba de o iniţiativă legislativă care vine să completeze Legea învăţământului, pentru a se putea exercita dreptul fundamental la învăţătură în situaţii de urgenţă sau de asediu, prevăzut de Constituţie.

"Această stare ne-a surprins anul acesta fără un suport legal pentru exercitarea acestui drept fundamental. Iniţiativa legislativă generează dreptul, dar şi obligaţia Ministerului Educaţiei de a genera o metodologie pe baza căreia să se poată desfăşura învăţământul preuniversitar - anul acesta am avut primele intervenţii ale ministerului după circa o lună de la suspendarea cursurilor - şi generează, de asemenea, obligaţia universităţilor de a-şi formula propria metodologie în baza autonomiei universitare, metodologie care să permită susţinerea şi evaluarea cursurilor universitare", a precizat Andronescu.

Proiectul a fost adoptat cu amendamente admise în cadrul comisiei de specialitate, formulate de Ecaterina Andronescu, care prevăd că, în situaţia în care se instituie starea de urgenţă sau starea de asediu potrivit prevederilor constituţionale, activităţile desfăşurate în învăţământul preşcolar şi şcolar, dar şi cele din învăţământul universitar se pot desfăşura şi online, pentru asigurarea exercitării dreptului fundamental la învăţătură prevăzut la art.32 din Constituţie.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 a fost respinsă de Camera Deputaţilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar de ce trebuie sa mai mearga profesorii la scoala ,sa se extenueze degeaba,mai bine stau acasa si ei si copiii si fac lectii online!Mai voi sunteti normali cand sustineti asa ceva?Sunt profesori care nu-si dau silinta la scoala dar sa predea online!Treziti-va si puneti osul la treaba trantorilor!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367