REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Curtea Constituțională a respins sesizarea Guvernului

Curtea Constituțională a respins sesizarea Guvernului

Replica API 15 septembrie 2020 | 00:00 1008

Judecătorii Curții Constituționale au reluat marți discuțiile pe sesizarea Guvernului prin care este contestată procedura demarată de Parlament de demitere a executivului în sesiune extraordinară. Reprezentanții guvernului au ridicat un conflict de natură constituțională la CCR, însă în interiorul Curții s-a constituit o majoritate de respinge a sesizării, susțin surse apropiate discuțiilor.

ACTUALIZARE: Judecătorii CCR au respins în unanimitate sesizarea Guvernului. O moțiune de cenzură poate fi depusă și votată în sesiunea extraordinară. De asemenea, moțiunea poate fi depusă într-o sesiune și votată în altă sesiune. Asta ar presupune că în Parlament poate fi continuată procedura, după ce pe 31 august social democrații nu au reușit să strângă numărul necesar de parlamentari pentru a ține ședința de plen în care urma să fie dezbătută și votată moțiunea de cenzură.

„Constituția nu distinge dacă este sesiune ordinară sau extraordinară. Spune că doar că o moțiune poate fi depusă o singură dată pe sesiune”, au declarat surse din CCR, pentru Digi24.ro.

„Nu ne e frică, dacă PSD vrea să continue procedura, să o continue”, a declarat marți, Ludovic Orban, întrebat despre decizia CCR, scrie digi24.ro, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DIN CELE EFECTUATE DE MARCEL CIOLACU CU PSD LA MOTIUNEA SPECTACOL DE CIRC LA ADRESA GUVERNULU PSD IN DATA DE 31 AUGUST ANUL CURENT RESPINGEREA A FOST CONSTITUTIONALA DAR NU SI TIMPENIILE CREATE CA BLOCARE DIN PARTEA PSD LA ADRESA GUVERNULUI ACTUAL ROG PUNCTUAL CCR SA IA MASURI DE PROTECTIE SI STOPAREA LUI COVID 19 DACA SUNT ATIT DE CONSTITUTIONALI FATA DE POPOR FATA DE TARA FATA DE CEI DIN LINIA INTII SA VAD CUM INTERVENITI VOI CEI DIN CCR DRAGI MAGISTRATI CA PSD A AJUTAT LA BLOCAREA ACTIVA A GUVERNULUI CU MOTIUNI SI ALTE MIZERII IMBOLNAVIND POPORUL CU BATJOCURA LOR PSD LA ADRESA POPORULUI MER
1
1
mars cu ma-ta aia moarta. Cum nu va convine ceva, cum CCR e naspa. Cum castiga la CCR Dulapul Sasesc, cum "aia e dreptate". 'te dracu de oligofren!
1
2
exact ceea ce am precizat acum doua zile, s-a adeverit. CCR si-a dat examenul credibilitatii, nu se dezmint si nu se despart de PSD, pensiile speciale le aduc foarte sau exces de lux si confort la care nu pot renunta usor, fiind bani furati si nemunciti sunt si mai usor de cheltuit. Sa va fie rusine- va numiti magistarati- corect magistratii PSD
1
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614