REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Curtea Constituţională ar putea fi sesizată în cazul lui Nicuşor Constantinescu

Curtea Constituţională ar putea fi sesizată în cazul lui Nicuşor Constantinescu

Replica API 17 decembrie 2015 | 00:00 242

Nicuşor Constantinescu

Magistraţii au analizat, miercuri, contestaţia formulată de Nicuşor Constantinescu împotriva deciziei Tribunalului de menţinere a controlului judiciar. Curtea de Apel Constanţa a admis, pe 20 noiembrie, contestaţia formulată de către Nicuşor Constantinescu, împotriva deciziei Tribunalului din 17 noiembrie a.c., instanţă ce i-a respins solicitarea privind revocarea măsurii controlului judiciar, dar şi a interdicţiei de a se întoarce la CJC. Teoretic, Constantinescu ar fi trebuit să se întoarcă la CJC, însă acest lucru nu a fost posibil, întrucât se află, într-un alt dosar, respectiv Centrul Militar Zonal, sub măsura controlul judiciar, măsură impusă de Tribunalul Constanţa încă din mai 2015. În acest sens, preşedintele suspendat al CJC tot încearcă să convingă judecătorii că nu mai este necesar să-i interzică întoarcerea la serviciu, însă, până acum, toate cererile i-au fost respinse. Curtea de Apel Constanţa a analizat, miercuri, contestaţia formulată de Nicuşor Constantinescu împotriva deciziei Tribunalului de menţinere a controlului judiciar. Cu această ocazie, magistraţii au dispus repunerea cauzei pe rol pentru a pune în discuţie: 1. eventuala sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea art. 399 alin. 10 (după pronunţarea hotărârii, până la sesizarea instanţei de apel, instanţa poate dispune, la cerere sau din oficiu, luarea, revocarea sau înlocuirea unei măsuri preventive cu privire la inculpatul condamnat, în condiţiile legii); 2. instanţa competentă să se pronunţe asupra modificării obligaţiilor impuse pe durata măsurii preventive. Curtea a fixat termen pe pentru 18 decembrie.

Reamintim că, pe durata controlului judiciar să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a României, să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză, să nu exercite funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. În acest dosar instrumentat de judecătorul Iulia Cezara Suciu a fost condamnat la 3,6 ani cu executare.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614