REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Curtea Constituțională, SESIZATĂ în cazul fostului vicepreședinte al CJ, Cristinel DRAGOMIR

Curtea Constituțională, SESIZATĂ în cazul fostului vicepreședinte al CJ, Cristinel DRAGOMIR

Replica API 1 august 2020 | 00:00 2066

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, găsit anul trecut incompatibil de ANI, speră să obțină anularea raportului instituției în instanță. La termenul de miercuri, 29 iulie, magistrații au dispus admiterea cererii de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor în baza cărora a fost găsit incompatibil.

Anul trecut, Cristinel Dragomir, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța în mandatul lui Nicușor Constantinescu, a fost găsit incompatibil de ANI, întrucât în exercitarea mandatului 2012 – 2016 a fost încheiat un contract de prestări servicii în valoare de aproximativ 219.000 lei, între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, și o societate comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat. La termenul de miercuri, 29 iulie, magistrații au dispus admiterea cererii de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 90 din Legea nr. 161/2003. Respinge cererea de suspendare a judecății cauzei, ca nefondată. Respinge acțiunea, ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în minuta Curții de Apel Constanța.

Ce spune ANI

Potrivit ANI, Dragomir ar fi încălcat astfel dispozițiile art. 90, alin. din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local.”

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De obicei, cel mai tare, latra aia care scriu la doua maini! Asta e tradator!? Tot placa asta ieftina!? Daca asta e tradator, atunci sefu lui si colegii lui de "scoala" ce sunt?! Dar sefu vostru actual, ce este?!
0
0
Exemplu de caine care a muscat mana stapanului care l-a hranit.
1
0
E vorba de zodiac
1
1
Asta e singurul care poate ridica PSDul la Constanta!
3
1
Sarpele pitic buzoian, obisnuit sa muste de cur.
1
0
Dar traieste bine fiindca are si hotelul si restaurantul zorile de pe Lapusneanu linga parcul Tabacariei.
6
0
Alt bufon din lingaii lui Mazaroi. Traieste din banii obtinuti prin lins. Om fara pic de caracter sau barbatie, un poponar.
11
0
Si cand te gandesti ca golanul asta dorea sa fie prefect..sa aplice el legea...dar juca bine table...era campion
10
0
Deci escrocul asta turnator fura bani de la cj prin intermediul sotiei...si doar nicusor zace in puscarie. Familie de hoti
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367