REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Curtea de Apel a respins cererea de arestare a lui Nicuşor Constantinescu

Curtea de Apel a respins cererea de arestare a lui Nicuşor Constantinescu

Replica API 16 iulie 2014 | 00:00 100

Decizie definitivă

Decizie definitivă

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au admis, marţi, 15 iulie, contestaţia lui Nicuşor Constantinescu faţă de arestarea preventivă dispusă de Tribunalul din capitală şi au respins-o pe cea a procurorilor cu privire la înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv, decizia fiind definitivă. Totodată, instanţa a stabilit că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, aflat în SUA, a stat în mod legal în afara ţării în perioada 26 iunie - 1 iulie, asta după ce se stabilise anterior, pe 10 iulie, că legală a fost şi perioada 18 iunie - 25 iunie. Astfel, mandatul european de arestare emis pe numele lui rămâne fără obiect.

Reamintim că avocatul preşedintelului CJC, Marius Mocanu, a depus la instanţă, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, documente medicale, în original, privind starea actuală medicală a lui Nicuşor Constantinescu. "Actele prezentate sunt autentificate de Departamentul de Stat al SUA prin apostila Convenţiei de Ia Ragai şi au valoare de document oficial de necontestat în statul român, conform legilor în vigoare. Actele constau în scrisori medicale semnate de specialişti de la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore - Maryland", a precizat avocatul, în urmă cu o săptămână. Menţionăm şi faptul că Nicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire internaţională pe 7 iulie anul curent, dată la care a fost emis şi un mandat european de arestare, avocatul său depunând imediat contestaţii. Însă, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA în trei dosare penale, fiind acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, că s-a opus controlului Curţii de Conturi, că a atribuit nelegal terenuri, dar este cercetat şu pentru luare de mită. Pe de altă parte, avocaţii acestuia au menţionat că au în vedere să ceară amânarea termenului de întoarcere în ţară până în toamnă, având în vedere că viza de şedere expiră la finele lunii octombrie, iar starea de sănătate a lui Constantinescu este una precară. În acest sens, Consiliul Judeţean Constanţa a transmis, tot în cursul zilei de marţi, 15 iulie, mai multe documente medicale în care se precizează că acesta mai are nevoie de intervenţii chirurgicale şi tratament de specialitate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218