REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Curtea de Apel Bucureşti a decis că Adina Florea nu va fi verificată de Inspecţia Judiciară în legătură cu protocolul publicat de Vâlcov

Curtea de Apel Bucureşti a decis că Adina Florea nu va fi verificată de Inspecţia Judiciară în legătură cu protocolul publicat de Vâlcov

Replica API 9 noiembrie 2019 | 00:44 413

Adina Florea

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri o acţiune a fostului procuror general Augustin Lazăr prin care acesta cerea ca Inspecţia Judiciară să redeschidă verificările faţă de procurorul Adina Florea, în legătură cu protocolul SRI - Parchetul General publicat pe Darius Vâlcov.

"Respinge cererea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. În cazul declarării, recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, azi 08.11.2019", se arată în decizia instanţei.

În luna martie 2019, Augustin Lazăr a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti în care solicita obligarea Inspecţiei Judiciare să redeschidă verificările disciplinare împotriva procurorului Adina Florea, cea care a câştigat concursul pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Anul trecut, în august, Darius Vâlcov a postat pe Facebook un protocol de colaborare între SRI şi Parchet, care avea caracter clasificat, referitor la "cooperarea pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin", încheiat în decembrie 2016.

Augustin Lazăr susţinea că, pe vremea când activa la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, Adina Florea ar fi solicitat unei grefiere fotocopierea protocolului SRI - Parchetul General, iar copia documentului ar fi ajuns la Darius Vâlcov, care l-a publicat pe Facebook.

Grefiera respectivă a fost anchetată de procurorii de la Parchetul General, însă anchetatorii au dispus renunţarea la urmărirea penală pe motiv că ea a efectuat o copie de pe un document clasificat la solicitarea unei persoane în raport cu care se afla într-o poziţie de subordonare. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai exista uratania asta?
1
0
HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU , uratania pulii!!
6
0
curvele tot curve raman. ceea ce este foarte grav isi maresc numarul- se parfe ca aceasta curvie este bine platita , fiind executanti perfecti
6
0
mai pielea pulii pesedista. @08:58 ia niste cacat in gura sa te creada oamenii un cur cu urechi !
9
0
o sa ne sugeti pula , in cateva luni poporul va plange , Romania va fi vanduta total iar oamenii umiliti de tripla alianta , UE-klaus-sica mandolina . Dati-va giosule nevestele la produs cat mai avem bani .....ca vine foamea , distrusilor !
1
9
De multe ori s-o sugi Horica
2
9
pt furt de documente trebuia sa mearga la puscarie.si va merge
12
2
trebuie inceputa curatenia ! Si anume muia cu cacat trebuie sa fie bogata si parnaia multa !!!
11
2
pentru postacii de mai jos, de protocol ce ziceti mai nevertebratelor? e normal nu-i asa?
3
12
Nu le este pentru ca sunt nerusinati.
11
1
Sa le fie rusine!
13
1
din haznaua in care este, pezedeul reuseste sa mai aplice un pumn in gura justitiei!
18
1
Mobilizati-va. Este momentul nostru. In calitate de cetateni trebuie sa stim ce vrem. Am votat, votam si iarasi vom vota. Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate. Redus numarul de parlamentari. Parlament unicameral. Daca astazi iesim la pensie la 65 de ani, este pentru ca muncim sa acoperin pensiile speciale si pensionatii de 45-50 de ani.
17
2
Mafiotii nu se verifica intre ei! Intradevar...justitia este oarba!
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102