REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Curtea de Apel Bucureşti se delimitează de acţiunile de protest: 'Trebuie respectat statutul şi separaţia puterilor în stat'

Curtea de Apel Bucureşti se delimitează de acţiunile de protest: 'Trebuie respectat statutul şi separaţia puterilor în stat'

Replica API 19 decembrie 2017 | 00:54 294

Curtea de Apel Bucureşti a anunţat luni seară că se delimitează de acţiunile de protest organizate în faţa acestei instanţe de câteva sute de magistraţi.

"Curtea de Apel Bucureşti se delimitează de acţiunile de protest desfăşurate în data de 18 decembrie 2017, lângă sediul acestei instituţii, la iniţiativa individuală a unor judecători. Totodată, Curtea de Apel Bucureşti subliniază necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează statutul magistratului, a separaţiei puterilor în stat şi folosirea doar a pârghiilor pe care legea şi regulamentele le găsesc adecvate pentru exprimarea opiniilor", se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Bucureşti, citat de stiripesurse.ro.

Aproximativ 700 de magistraţi au participat, luni, pe treptele din faţa Palatului de Justiţie, unde funcţionează Curtea de Apel Bucureşti, la un protest "tăcut" faţă de modificările aduse în Parlament legilor Justiţiei şi Codurilor penale.

Protestul a avut loc în afara orelor de program, în Palatul de Justiţie nefiind nici un proces pe rol. Proteste similare au avut loc şi în ţară. La Constanţa, magistraţii au oprit activitatea, în cursul dimineţii, timp de jumătate de oră, în semn de protest faţă de noile modificări ale legilor justiţiei. Aproximativ 50 de magistraţi au ieşit din sălile de judecată şi au ieşit pe scările Judecătoriei Constanţa, într-o acţiune de protest paşnică, fără a scanda şi fără mesaje verbale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar trebui sanctionati, cei care fac valuri, cu diminuarea salariului nesimtit, pe cel putin 3 luni penrru necunoasterea legilor.Ce atitea privilegii. Sint niste functionari ai statului platiti din impozitele moastre. Sa raspunda pentru activitatea depusa ca oricare altul.
2
0
De ce sa te caci ba cu bolta ? Lasa ma boule ca ma sacrific si ma cac eu in gura ta
0
2
Procurorii nu sunt magistrati, iar acestia, impreuna cu judecatorii trebuie sa raspunda pentru activitatea lor! Suntem in top la CEDO pentru abuzurile comise de ei! Va rog, verificati sa vedeti ca asa este!
3
1
Ptr jmecheriile si hotiile lor !.
4
0
sa raspunda si magistratii
9
1
Prost esti tu, boule.Si pe langa asta mai esti si indobitocit de sorosisti.
8
1
Magistratii aplica legile. Daca legile sunt proase, si sunt asta vedem prin rezultate, nu insemna ca sunt ei de vina. Ci boii care au facut legile. Ca mai e si cate o gianina curva de lux pe 10,000 euro primiti de la unu care a furat cu legea in mana asta-i altceva. A scapat, nu-i asa?. Pentru ca legea i-a permis.
3
6
Ca doar magistratii sunt extraterestri. De ce sa raspunda? Ei sunt cinstiti, imaculati,fara greseala.
14
2
Magistratii stiu cel mai bine de ce vor dejectiile natiei - alesii celor trei milioane de prosti gramada - legi mai blande pentru ei si acolitii lor ! Usor - usor , magistratii reintra in elita intelectuala a acestei tari ...
6
14
Pe dejectiile din strada
12
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218