REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Curtea de Apel Constanţa a diminuat perioada de arest: Bosânceanu stă 15 zile după gratii

Curtea de Apel Constanţa a diminuat perioada de arest: Bosânceanu stă 15 zile după gratii

Replica API 28 ianuarie 2012 | 00:00 142

Concubina, lăsată în libertate

Concubina, lăsată în libertate

Curtea de Apel Constanţa a judecat, vineri, recursurile declarate de afaceristul arestat în urmă cu câteva zile, George Vergiliu Bosânceanu, împreună cu Adriana Ciocoiu, administrator al uneia dintre firmele controlate de acesta.

Ei au declarat recurs împotriva luării măsurii arestului preventiv, după ce Tribunalul a admis propunerea formulată de procurori. În cadrul şedinţei de vineri, cei doi arestaţi, asistaţi de avocaţii Ion Popescu şi Florin Scupra, au dorit să dea noi declaraţii, făcând referiri la unele situaţii care au condus la punerea în mişcare a acţiunii penale de către reprezentanţii Ministerului Public. În principiu, cei doi, despre care se spune că sunt concubini, au solicitat, prin intermediul apărătorilor, să fie lăsaţi în libertate, eventual cu obligarea de a nu părăsi localitatea. La final, instanţa a admis recursul Adrianei Ciocoiu, care urmează să fie cercetată în libertate, iar în privinţa lui Bosânceanu, perioada arestului a fost diminuată de la 29 de zile la 15 zile. Hotărârea este definitivă. Reamintim că acuzaţiile care li se aduc celor doi sunt: asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, furt calificat, evaziune fiscală, continuarea lucrărilor de construcţie, după ce autorităţile au dispus stoparea acestora, executarea unor lucrări fără autorizaţie, toate sub forma unui concurs de infracţiuni, în sarcina lui Bosânceanu, iar faţă de Ciocoiu s-au reţinut infracţiuni ca aderare la un grup infracţional organizat pentru obţinerea de venituri prin evaziune fiscală şi furt, complicitate la evaziune fiscală, fals în declaraţii, uz de fals, continuarea lucrărilor de construcţie, după ce autorităţile au dispus stoparea acestora, executarea unor lucrări fără autorizaţie, de asemenea, sub forma unui concurs de infracţiuni.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102