REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Curtea de Apel Constanţa a votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM!

Curtea de Apel Constanţa a votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM!

Replica API 19 ianuarie 2013 | 00:00 168

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au votat, sâmbătă, în adunare generală, pentru revocarea judecătoarei Alina Ghica din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Constanţa, din cei 31 de membri prezenţi la şedinţă 29 au votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM, un vot a fost împotriva revocării, la care se adaugă o abţinere. Este cea de-a noua curte de apel care ia o astfel de decizie. Până sâmbătă, s-au întrunit în adunări generale şi au votat Curţile de apel din Cluj, Braşov, Alba Iulia, Galaţi, Craiova, Oradea, Ploieşti şi Piteşti.

Procedura de revocare din funcţia de membru CSM a Alinei Ghica a fost declanşată de judecătorii Curţii de Apel Cluj, iar această decizie a fost trimisă tuturor curţilor de apel din ţară, care se întrunesc, la rândul lor, în adunări generale, unele fiind convocate pentru săptămâna viitoare. După ce adunările generale ale curţilor de apel se întrunesc şi iau o decizie în acest caz, rezultatele vor fi centralizate de către Curtea de Apel Cluj. Rezultatul va fi apoi transmis CSM. Potrivit legii, CSM are apoi la dispoziţie 15 zile pentru a lua act de deciziile curilor de apel care s-au pronunţat privind revocarea.

Adunarea Generală a Judecătorilor a considerat ca fiind necesar acest demers întrucât conduita judecătoarei Alina Ghica a fost lipsită de transparenţă în cursul anului trecut.

Potrivit legii, un membru ales în CSM poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând cu două treimi din rândul judecătorilor în funcţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614