REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Curtea de Apel Piteşti a decis revocarea Alinei Ghica şi a altor doi membri CSM

Curtea de Apel Piteşti a decis revocarea Alinei Ghica şi a altor doi membri CSM

Replica API 12 ianuarie 2013 | 00:00 225

Adunarea Generală a Judecătorilor de la Curtea de Apel Piteşti a decis vineri, cu majoritate de voturi, revocarea Alinei Ghica şi a altor doi reprezentanţi din Consiliul Superior al Magistraturii, anunţă cotidianul.ro.

Pentru revocarea Alinei Ghica s-au pronunţat 27 dintre cei 29 de judecători care au votat, în timp ce în favoarea revocării celorlalţi doi reprezentanţi ai curţilor de apel în CSM, Alexandru Şerban şi Horaţius Dumbravă, au fost înregistrate câte 21 de voturi.

Decizia de revocare a celor trei reprezentanţi a fost motivată prin îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor care le reveneau în cadrul CSM.

"Motivele au fost discutate în mod general, principalele reproşuri care s-au făcut şi care au determinat rezultatul votului sunt legate de prestaţia celor trei în calitate de reprezentanţi ai magistraţilor. S-a avut în vedere şi activitatea lor de până acum, în general", a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, judecătorul Marius Andreescu, citat de Agerpres.

La Adunarea Generală a Judecătorilor de la Curtea de Apel Piteşti au fost prezenţi 29 de magistraţi dintre cei 31 înscrişi pe listă. Dintre cele 29 de buletine de vot introduse în urnă, unul a fost nul, celelalte 28 fiind considerate valabil exprimate.

În favoarea revocării Alinei Ghica, dar şi a altor membri ai CSM, s-au pronunţat anterior şi membrii Filialei Argeş a Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR).

În urma şedinţei din 9 ianuarie, magistraţii argeşeni au cerut conducerii AMR să iniţieze procedurile de anulare a alegerii noului preşedinte al CSM, propunând totodată iniţierea procedurii de revocare pentru Alina Ghica, Cristi Dănileţ şi Oana Schmidt-Hăineală.

"Considerăm că se impune uzitarea, în condiţiile legii, a modalităţilor şi a procedurilor (...) cu scopul final al alegerii unui nou preşedinte al CSM care să nu fie procuror, precum şi al revocării a membrilor aleşi ai CSM. (...) Acest demers este determinat, în esenţă, de lipsa de transparenţă şi de comunicare a modului de desfăşurare a recentelor alegeri la nivelul conducerii CSM, ceea ce a condus la percepţia publică a unor jocuri de culise ce au vizat un partizanat politic, de asumare a justiţiei de către executiv şi preşedinţie, ceea ce contravine principiului separării puterilor, precum şi al rolului constituţional al CSM, acela de a fi garant al independenţei justiţiei, atât de greu câştigată şi astăzi profund afectată", se arată într-un comunicat transmis de comitetul director al Filialei Argeş a AMR.

Mai mult: cotidianul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367