REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Curtea de Conturi a găsit o "varză" în contabilitatea Primăriei Cernavodă

Curtea de Conturi a găsit o "varză" în contabilitatea Primăriei Cernavodă

Replica API 28 iunie 2017 | 00:52 311

Aşa cum arăta cotidianul Replica într-o ediţie anterioară, auditori din cadrul Curţii de Conturi a României s-au aflat mai bine de o lună de zile la Primăria oraşului Cernavodă, verificând activitatea administraţiei publice locale pe parcursul mai multor mandate.

Una dintre concluziile auditorilor, consemnată în raport, este că există un nivel scăzut de control intern în entitate şi neconform. Totodată, angajaţii primăriei au înregistrat mai multe documente în gestiune/contabilitate eronat şi, de asemenea, există abateri la stabilirea taxei pe clădirile proprietate privată ale oraşului datorate de chiriaşi. Însă, per ansamblu, situaţia se situează la nivelul tuturor problemelor pe care Curtea de Conturi le găseşte în toate primăriile din ţară. Ba chiar, în concluziile notate în raportul menţionat, auditorii consemnează că "entitatea a respectat, în general, prevederile legale privind administrarea patrimoniului şi întocmirea situaţiilor financiare (...)".

În altă ordine de idei, se arată în documentul Curţii de Conturi, în anul 2016, primăria a efectuat o plată nelegală pentru lucrările de la rampa de acces pentru persoane cu dizabilităţi. Eroarea funcţionarilor primăriei a constat în aceea că a fost achitată suma de 14.658 lei către SC Unify Co LTD SRL, când în realitate, conform contractului, trebuiau plătiţi doar 12.215 lei. Diferenţa de 2.443 lei reprezintă o plată nelegală, dată de faptul că funcţionarii au ignorat că în contract se preciza că suma lucrării include TVA, aşa că, la totalul facturii au adăugat şi taxa pe valoare adăugată.

Alte probleme "contabiliceşti" au fost sesizate şi la Liceul Axiopolis, unde un spaţiu al unităţii de învăţământ a fost închiriat către SC Teo Sof SRL. În perioada 2014-2016 liceul a încasat o chirie în sumă de 10.648 de lei. Însă, având în vedere că spaţiul închiriat reprezintă domeniul public al oraşului, dat în administrare liceului, conform legii 50% din valoarea acestor venituri trebuia să fie virată către autoritatea locală (5.324 lei). În acest caz, reprezentanţii Curţii de Conturi atrag atenţia să fie luate măsurile legale ce se impun, aşa încât suma menţionată să fie virată autoritaăţii locale.

Vom reveni.

A.C.

Vezi:

https://www.replicaonline.ro/curtea-de-conturi-in-control-la-primaria-cernavoda-ce-au-descoperit-auditorii-322733/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o sa o sugi fara maini, maimutoi oparit! deja ai un dosar, continua asa ca...porta bianca te asteapta
0
0
V am spart maimutelor , v am stricat cloaca de paraziti si incompetenti . Inca un sut si curat lacul de lipitori si broaste raioase !
2
4
Primaria Cernavoda nu poate face nimic in oras pentru ca liceul energetic nu le-a dat cei 5342 lei. Niste hoti aia de la liceu!
4
0
Domnilor de la curtea de conturi,voi credca a-ti luat spaga mare de la Com Deleni sa vedeti voi ce amestecuri de muraturi este acolo.
2
0
firma se numeste TEO SOF NU SOFT...
3
1
dar ce ,nu se stie ca sava conduce gospodaria comunala, maimuta aia e pusa doar de forma ca magazinul tomis din constanta care erau plina de manechine, vai de ea, sluga de lux al lui sava analfabetul care era un sofer, trezestete din morti negoita ca astfel ....
8
2
nu cumva la verificat curtea de conturi si pe marele director de la gospodaria comunala sava marian ca doar el e patron acolo neica negoita, vorba lui caragiale-trai nenica,trai zise si d.n.a
7
1
repede s-au "publicat" date din raport, bravos organe !
6
1
Se inlocuiesc toate bordurile din Cernavoda deoarece li s au expirat teemenul de valabilitate...Misto !!!.
7
1
ar face bine ca aceasta curte de conturi sa intre si in primaria personala a firei, bucuresti, sa starpim odata pentru totdeuna batjocra acestora fata de romani
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614