REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Curtea de Conturi: prejudiciu de peste 200.000 lei la Confort Urban. Foști directori ai societății, scăpați de răspundere!

Curtea de Conturi: prejudiciu de peste 200.000 lei la Confort Urban. Foști directori ai societății, scăpați de răspundere!

Replica API 14 decembrie 2018 | 00:00 433

Cum au scăpat foștii angajați ai Confort Urban SRL Constanța de răspundere patrimonială, după ce Curtea de Conturi a constatat că firma Primăriei Constanța a fost prejudiciată cu 214.944 lei? S-a prescris fapta!

Cristinel Farcaş

Un control al Curții de Conturi, ce a avut loc în luna decembrie a anului 2014, a scos la iveală mai multe nereguli la societatea administraţiei locale. S-a urmărit modul de administrare a patrimoniului public și privat al unității administrativ teritoriale Constanța, de către societățile comerciale cu capital integral sau majoritar al acestei, respectiv Confort Urban SRL. Cu această ocazie, auditorii au emis Decizia nr.6/09.01.2015 a Curții de Conturi, iar prin măsura de la pct.II.6 s-a reținut prescrierea dreptului la acțiune, respectiv de urmărire și încasare, a sumei de 214.944 lei reprezentând clienți neîncasați în termen de către Confort Urban. Curtea a constatat că unele debite reprezentând servicii prestate înregistrate în contul 411 „Clienți” sunt prescrise. Cauzele producerii acestor abateri se datorează neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu de către persoanele cu atribuții în domeniile financiar -contabil și juridic, respectiv faptului că nu a fost stabilit un circuit al documentelor și lipsa unor proceduri privind evidența, urmărirea și încasarea clienților restanți. Față de această situație, prin decizie s-a stabilit dispunerea de către conducerea societății a măsurilor legale pentru luarea măsurilor legale pentru recuperarea acestui prejudiciu reprezentând debite prescrise. Așa că, foștii directori ai societății, Ioan Tonoiu și Cristinel Farcaș, dar și directorii economici, Eugenia Aldea și Mihaela Vladu, au fost chemați în instanță pentru răspunderea prejudiciului. Acțiunea a fost depusă în ianuarie 2018, adică la mai bine de 3 ani de la decizia Curții de Conturi.

Pe fond, cei patru foști directori au invocat excepția prescrierii dreptului la acțiune, în sensul că au trecut mai mult de trei ani de la data la care societatea a luat la cunoștință paguba.

Mai mult, Farcaș a solicitat ca, în cazul în care se va trece peste excepția prescripției, să se respingă acțiunea ca neîntemeiată, arătând că, pe lângă persoanele identificate ca fiind vinovate de producerea prejudiciului, și alte persoane cu atribuții în același sens se fac vinovate de săvârșirea prejudiciului. Atât potrivit concluziilor Raportului Curții de Conturi, cât și atribuțiilor de serviciu ale persoanelor arătate, spuen Farcaș, el nu se face vinovat de crearea prejudiciului.

Pe fond, instanța a respins acțiunea ca nefondată. Nici la recurs, Confort Urban nu a avut noroc. ”Respinge cererea de repunere în termen. Admite excepţia tardivităţii. Respinge apelul ca fiind tardiv formulat”, se arată în minuta Curții de Apel Constanța, din 10 decembrie a.c.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest hot jimmy farcas fura bani de la confort urban si dadea fotbalistilor aducea fotbalisti din strainatate ptr turneul telegraf, platea biletul de avion , plus cazare, plus masa plus 5000 euro inttebati-l domnilor de la curtea de conturi pe aghiotantul lui ,catelul lui ionut florea-boata, cum se ducea la aeroport sa astepte fotbalisti Acest hot a furat banii si a tinut scoala de fotbal performer, si-a facut vila,, nevasta lui sa f..ut cu Raj, Farcas ,a facut un copil cu o curva din bucuresti este un hot notoriu, un mincinos ordinar, un imbarligator ,o zdreanta de om ,la puscarie cu el
4
0
Jegosul asta e un mare hot. A furat de a rupt la Confort Urban cu firma lui Pico Rent. Si - a angajat toate neamurile si finii la Confort sa nu mai vorbim de fotbalistii din echipa lui de fotbal care erau si ei pe statele de plata. Un hot ordinar. Bine ca l-au matrasit ca altfel fura si punea pe butuci Confortul. De unde se fura mai bine, Jimy? De la stat...
5
0
pai de ce s-a prescris? curtea ce a pazit mai inainte?
8
0
Bai in ce tara traim!?! Daca furi si te scapa cineva esti considerat erou! Acest personaj din foto a nenorocit o groaza de oameni. De ce nu-l intreaba nimeni de masinile pprimite cadou si de vila din cartierul consilierilor? De unde a avut aurolacul asta bani? Dar cine isi facea concediu in Antalya cu premarul si seful de la anaf ? Aaaaa? Si nu era cazat la hotel, era cazat la vila de 3000 de uro cu majordon !
9
0
O ce tara minunata!
4
0
si la ...utilitati p. Cernavoda , vai de ei si mamica lor ghici cine!
2
0
Aloooo dar la RATC nu se controleaza nimic??sa vina curtea de conturi aici sa vada ce se intampla si ce manevre se fac!!!!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369