REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Curtea de Conturi publică lista instituţiilor care vor fi verificate în semestrul al doilea

Curtea de Conturi publică lista instituţiilor care vor fi verificate în semestrul al doilea

Replica API 25 august 2018 | 00:00 366

Curtea de Conturi a publicat pentru prima dată programul de activitate pe perioada următoare şi lista instituţiilor centrale şi locale care vor fi auditate în semestrul al doilea al anului, potrivit unui comunicat al instituţiei, scrie AGERPRES.

Reprezentanţii instituţiei arată că publicarea programului de activitate se încadrează în operaţiunile şi activităţile realizate de Institutiile Supreme de Audit (SAI) pentru care standardele INTOSAI recomandă transparenţă şi responsabilitate.

"În acest sens, Curtea de Conturi a României realizează un pas important în comunicarea cu entităţile auditate cu privire la planificarea misiunilor de audit, inclusiv tematica acestora, asigurând deopotrivă şi accesul publicului la informaţiile referitoare la activităţile instituţiei. Totodată, publicarea programului de activitate al Curţii de Conturi reprezintă o nouă abordare a conducerii instituţiei faţă de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulări a procesului de asigurare, consiliere şi evaluare în cadrul misiunilor de audit", se arată în comunicat.

Publicarea pe site-ul propriu al activităţii a fost aprobată de Curtea de Conturi prin hotărârea nr. 315/9 august 2018.

Programul de activitate al Curtii de Conturi pe anul 2018 - semestrul II cuprinde acţiunile structurilor centrale şi teritoriale cu privire la entităţile care urmează să fie auditate până la sfârşitul anului pe cele trei tipuri de audit public extern: financiar, de conformitate şi de performanţă.

Lista privind administraţia publică centrală include un număr de 38 de instituţii care vor fi auditate în următoarele luni, printre care majoritatea ministerelor, Administraţia Prezidenţială, Serviciul Român de Informaţii, Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Concurenţei, Eximbank, Primăria Municipiului Bucureşti, Academia Română.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu este o idee rea numai ca ne-am dori ca pritre acestia sa se regaseasca averea puscariasului draknea, mai precis cum a intrat in posesia ei- mijloacele, cred ca toti suntem interesati sa apelam la astfel de tertipluri , namai ca sunt bazate pe furt, minciuna, inselaciune si apoi ferma de porci a fiului acestuia- vi se pare corect?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367