REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Curtea de Conturi se află în control la Primăria Mereni!

Curtea de Conturi se află în control la Primăria Mereni!

Replica API 17 noiembrie 2018 | 00:49 544

Primarul atotputernic din Mereni a dat de caz! Curtea de Conturi se află, de câteva zile, în control la unitatea administrativ teritoriale și, potrivit unor surse, auditorii și-au pus mâinile în cap! Consiliu local nu este, secretar nu este, viceprimar...este și nu prea, dispoziții ale primarului atacate de prefect, nici conturi disponibile, întrucât sunt blocate....Ce mai! Într-adevăr, auditorii Curții au de lucru!

Nu mai este o noutate faptul că la Primăria Mereni, primarul Florentin Gârea taie și spânzură! Adminsitrația locală nu mai are secretar, nu mai are nici consiliu, iar viceprimarul ALDE, Florentin Guriță, se prezintă la lucru, însă nu este lăsat de șef să-și îndeplinească atribuțiile. Conturile administrației locale sunt blocate, angajații nu și-au mai primit de luni de zile salariile, nu a fost votat bugetul, n-au fost votate hotărâri. Dar primarului nu-i pasă! Nici măcar hotărârile definitive ale instanței nu le respectă, fapt pentru care a fost sancționat de judecători pentru neexecutarea hotărârii. Una dintre acestea l-a avut ca reclamant pe viceprimar, care s-a văzut nevoit să-l acționeze în instanță pe Gurea, pentru a-l obliga să-i plătească salariul. Și a câștigat! Decizia este executorie, dar banii nu i-a văzut nici acum. Vicele a solicitat în instanță obligarea lui Gârea la plata retroactivă a drepturilor salariale cuvenite pentru perioada 25.11. 2017 și până în prezent, dar și a sumelor respective cu calcularea dobânzii legale cuvenite cât și a indicelui de inflație. De a solicitat de mai multe ori statele de plată pentru a le semna și a încasa drepturile bănești cuvenite, angajații din primărie i-au spus că nu este trecut pe acestea, deoarece nu vrea domnul primarul, nefiind bani.

Și alți consilieri locali au depus plângeri la instanță prin care cer ca situația să revină la normalitate, iar Consiliul Local convocat; inclusiv au fost depuse plângeri penale pe numele primarului pentru abuz în serviciu. pe rolul instanței de contencios – administrativ au fost înregistrate mai multe procese împotriva primarului. Zeci, spune acesta. În aprilie a.c., Tribunalul Constanța dispune, în dosarul 873/118/2018, „obligarea pârâtului primarul comunei Mereni să convoace Consiliul Local al comunei Mereni, sens în care va efectua toate demersurile necesare, inclusiv desemnarea unei persoane care să îndeplinească funcția de secretar al comunei sau solicitarea desemnării unei astfel de persoane de către prefect”. Decizia este executorie. Însă, nu poate fi convocat un Consiliu Local pentru care nu există aviz de legalitate. În noiembrie 2017, Consiliul Local a fost dizolvat și reales, în prezența prefectului de atunci, Ioan Albu. Prezența prefectului s-a impus, la acel moment, având în vedere că deja era o situație tensionată între primarul comunei, Silviu Florentin Gârea, și consilierii locali. Dar, ulterior, Instituția Prefectului nu a emis o hârtie oficială prin care să dea avizul de legalitate privind constituirea Consiliului Local. Iar în lipsa respectivei hârtii, consilierii locali nu au mai fost convocați în nicio ședință.

Revenind la viceprimar, acesta își duce la îndeplinire atribuțiile d eserviciu. Merge în feicare zi la birou, chiar dacă nu are voie să facă nimic, merge și pe teren, ascultă durerile oamenilor însă, atât! Căci nu are putere să facă nimic. Dar poate Curte de Conturi reușește ce alții nu au putut! Să-l oblige pe primar să respcte legea! De câteva zile, Curtea de Conturi a luat la puricat toate documentele primăriei. Inclusiv dispozițiile pe care primarul le emite și pe care prefectul le contestă în instanță. Potrivit unor surse, auditorii au rămas îngroziți de ce au găsit la Mereni. Așteptăm cu interes raportul Curții de Conturi şi, de asemenea, un punct de vedere al primarului!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se vede ca este un articol platit sa faca rau si nu sa informeze oamenii, curtea de conturi a venit la comanda celor de la Alde, domnul Bors de la curtea de conturi face baute cu cei de la Alde, iar curtea de conturi nu va rezolva ceva la Mereni pt ca acolo pana si seful de post ia spaga de la cei care sunt impotriva primarului
0
2
Intai invatati sa scrieti un fucking articol si dupa postati. thanks
4
1
Sa controleze si la cernavoda unde curva edilului ,Diana. face legea , o mai suge prin birou ?sau necoita este in deja sictirit de tot??
1
0
La Ciobanu e mai rau Gurgu aredelapidari de milioane
3
0
DAR LA OVIDIU NU SE CONTROLEAZA NIMIC?
3
1
In zona cu cea mai mare concentratie de betivi,din judet, seful de carciuma a devenit primar psd. Un primar fara primarie !
4
0
La Primaria cu conducere semianalfabeta de la Constanta cand urmeaza ?
2
0
La magazinul familiei Rotaru din Mereni nu merge?
4
2
Curtea de Conturi numai la primaria Costinesti nu gaseste nereguli,hiar daca ele sunt destul de grosolane ! Are grija Cristea sa le dea la fiecare .Majoritatea terenurilor bune sunt in posesia oamenilor care au detinut functii importante .Horia fost consilier se lauda ca face el ordine ,dar au ramas doar vorbe.
4
0
Noutati de la ultimul control facut la Eforie?
6
0
Un primar tipic psd. Semianalfabet, prost, si fudul.
15
0
Vezi ca a furat la canalizarile inexistente si apa pitabila inexistenta doar pe hartie
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367