REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Curtea Supremă a amânat pronunţarea în dosarul fostului secretar de stat Valentin Preda

Curtea Supremă a amânat pronunţarea în dosarul fostului secretar de stat Valentin Preda

Replica API 4 aprilie 2019 | 23:44 295

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pronunţarea în dosarul fostului secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Valentin Preda Răducu, pentru 8 aprilie. El este cercetat pentru trafic de influenţă.

Alături de Preda mai apare şi Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în DNA, trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru că l-a prevenit pe fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda, cercetat pentru trafic de influenţă, privind organizarea unui flagrant de către direcţie. Comisarul-şef a fotografiat o notă secretă emisă de Serviciul Român de Informaţii (SRI), care conţinea date despre Liviu Dragnea (PSD) şi despre societatea Tel Drum.

În mai 2017, Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţa: 8 ani cu executare pentru Manolachi, fostul secretar de stat Valentin Preda Răducu din Ministerul Transporturilor a fost condamnat la 6 ani de închisoare

Valentin Răducu Preda, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor la data faptelor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, trafic de influenţă şi complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Acesta era membru al PSD- Constanţa, şi a fost promovat de Radu Mazăre în Guvern. Următorul termen din acest proces este pe 25 noiembrie 2015, când urmează să fie audiaţi mai mulţi martori. Decizia Curţii de Apel Bucureşti: 6 ani cu executare.

Alte condamnări: Elena-Simona Hulubariu: 2 ani de închisoare; Geanina-Lavinia Cazan: 2 ani de închisoare; Tudor-Gabriel Bohâlţeanu: 5 ani de închisoare; Cătălin Radu: 2 ani şi 6 luni de închisoare; Andrei-Ştefan Caunii: 4 ani şi 6 luni de închisoare; Octavia-Mihaela Vasile: 3 ani închisoare cu suspendare; Marius Irofte: achitat.

Acuzaţiile procurorilor

Potrivit DNA, în 28 noiembrie 2012, Dan Emil Manolachi, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, delegat într-un dosar penal să participe la constatarea flagrant de trafic de influenţă, l-a informat pe Valentin Preda să nu se întâlnească cu Tudor Gabriel Bohâlţeanu, inculpat şi el în dosar, care urma să-i dea 50.000 de euro. Manolachi a divulgat astfel acţiunea organizată de instituţia din care făcea parte.

Suma de bani urma să ajungă la Preda prin intermediul Simona Elena Hulubariu, judecată şi ea în dosar. Banii, spun reprezentanţii DNA, reprezentau doar o parte din cei 200.000 de euro ceruţi de Preda de la Andrei Ştefan Caunii, reprezentant al unei societăţi pe acţiuni.

"Suma de 200.000 de euro fusese solicitată de inculpatul Preda Răducu Valentin pentru a interveni, în luna octombrie 2012, pe lângă un martor, în vederea urgentării încheierii unui contract privind extinderea sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei, între CNANDR şi o altă societate comercială", precizează procurorii în actul de sesizare a instanţei.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Preda asta nu a vandut dreptul de utilizare a pavilionului Romaniei de catre alte flote?Nu era el in cardasie cu Mazare in afacerea asta?
4
0
Bine,bine, astazi o3 aprilie urma si pronuntarea acelui Radu MAZARE! Haide ICCJ, CURAJ! Mai amanati mult la Mazare?
3
1
vaaaii ..ce-o sa mai planga aia din apc....dar nah...acu e maritata cu dorinel
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614